Torghelle a hátán viszi az MTK-t

Torghelle Sándor
Budapest, 2015. november 21. Torghelle Sándor, az MTK játékosa (j) gólt szerez a Ferencváros ellen az OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott MTK Budapest - Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban 2015. november 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Az MTK 2-1-re legyőzte az újonc Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, szombaton. Saját stadionja újjáépítése miatt ebben az évadban az MTK is Angyalföldön rendezi hazai mérkőzéseit, és mivel ennek a találkozónak az MTK volt a pályaválasztó, a Vasas szurkolói ezúttal a vendégszektorban foglalhattak helyet.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
MTK Budapest - Vasas FC 2-1 (1-1)
Illovszky Stadion, 714 néző
v.: Kassai
MTK: Hegedüs - Bese, Grgic, Poór, Vadnai - Varga Sz. (Hujber, 46.), Vass Á. (Baki, 70.), Thiam, Strestik (Deutsch, 86.) - Ramos, Torghelle.
Vasas: Hermány - Hangya, Romic, Pajovic, Vukasovic - Vida, Adamovic, Czvitkovics (Kenesei, 72.) - Könyves (Ubiparip, 66.), Pavlov, Ádám M. (Lázok, 60.).
gól: Torghelle (6., 53.), illetve Pavlov (22.)
sárga lap: Thiam (77.), Vadnai (91.), illetve Adamovic (74.), Romic (76.), Kenesei (89.)

A bokasérüléssel küszködő Kanta József távollétében ezúttal Torghelle Sándor volt az MTK csapatkapitánya, aki egy fejessel már a meccs elején vezetést szerzett. A folytatásban a Vasas átvette az irányítást, és ukrán csatára, Jevgenyij Pavlov 17 méteres kapáslövésével az első félidő közepén egyenlíteni tudott.

A szünet után ismét hamar betalált az MTK, akik most is Torghelle fejesének köszönhetően kerültek előnybe. A tapasztalt csatár már kilenc gólnál tart az idei szezonban. Ezt követően megint a Vasas uralta a játékot, számos lehetőséget kialakított, de másodszor már nem tudott egyenlíteni.