Bernd Storck edzőtáborban kísérletezik a csapatával

STORCK, Bernd boldog edző Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó örül sportoló SZEMÉLY szövetségi kapitány
Budapest, 2015. november 15. A magyar válogatott ünnepli Bernd Storck szövetségi kapitányt (fent) a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2015. november 15-én. Magyarország 2-1-re győzött Norvégia ellen, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. A magyar válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Megérdemeltnek tartja Bernd Storck szövetségi kapitány, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség világranglistájának huszadik helyén áll, ugyanakkor ezt csak egy pillanatképként értékelte. Hamarosan edzőtáborba vonul a válogatott.

A szövetségi kapitány a Magyar Nemzet szombati számában úgy értékelt: a válogatott fejlődése azt mutatja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség jó döntést hozott, amikor a határozottabb lépések mellett foglalt állást. "Örülünk, egy pillanatra számot vetünk az eddig elvégzett munkáról,

– hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy érdemes-e komolyan venni, hogy Magyarország megelőzte Franciaországot, Oroszországot, Svédországot és Ukrajnát, azt felelte: a huszadik hely "nem biztosíték arra, hogy ezután minden mérkőzést megnyerünk. Ám az MLSZ igenis tekintse ezt pozitív jelnek, miként azt is, hogy jól játszottunk a legutóbbi mérkőzéseken" – nyilatkozta a lapnak.

A nézőszámért tenni is kell

Storck a Nemzeti Sportnak hozzátette, "a játékosaink igenis versenyképesek. A válogatott ráadásul igazolta, hogy a futballban nincs lehetetlen. De ez nem az én érdemem, ne feledjük el, hogy Dárdai Pál indította el a folyamatot."

Kapitány a levegőben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kapitány beszélt a nagyon hosszú NB I-es téli szünetről, amit véleménye szerint alaposan le kéne rövidíteni, és szóba hozta a magyar bajnokság nézőszámát, amiért véleménye szerint sokat kellene tenni, és nem szabad gyors eredményt várni csak azért, mert a válogatott kijutott az Eb-re.

Storck edzőtábort tart a válogatottnak is. "Jövő vasárnaptól négynapos edzőtábort tartunk Telkiben néhány, de nem túl sok nagyválogatottal, továbbá olyan játékosok részvételével, akikben látunk fantáziát, lehetőséget.

Olyan fiatalok remélhetnek meghívót, akik korábban szerepet kaptak az utánpótlás-válogatottakban

– sőt olyanokra is számítok, akik tagjai voltak a kétezer-kilencben világbajnoki bronzérmet szerző együttesnek."

Storck kivitte a csapatot az Eb-re Forrás: MTI/EPA/Dean Pemberton

Abból a csapatból Németh Krisztián és Pintér Ádám most is tagja a keretnek, mást egyelőre nehezen tudunk elképzelni a szűk keretben, de neveket nem mondott a kapitány. "Majd vasárnap kihirdetem a keretet. Kétségkívül lesznek meglepetések, elvégre helyet kapnak benne hazai és külföldön szereplő labdarúgók is, akiket szeretnék jobban szemügyre venni, és akiket szeretnék a segítőimnek, Andreas Möllernek, valamint Holger Gehrkének is megmutatni."