Vágólapra másolva!

Tiszta választásokat akarnak a brazil futballisták

Játékosok százai tüntettek vasárnap a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke, a korrupcióval gyanúsított Marco Polo del Nero ellen. A futballisták az idei szezon utolsó mérkőzéseinek kezdete után 15 másodpercig karba tett kézzel, mozdulatlanul álltak, így demonstráltak országszerte a sportvezető lemondásáért.

"Del Nerónak mennie kell. Most! Szeretnénk tiszta választásokat" - írta a Bom Senso csapatának internetes közösségi csatornája.

A CBF elnöke ellen korrupció gyanújával zajlik szenátusi nyomozás, mert alelnökként állítólag köze volt ahhoz, hogy több mint húsz brazil állami labdarúgó-szövetség szabálytalan marketing megállapodást kötött az egyik nagy autógyártó vállalattal.

A 74 éves sportvezető az ügy nyilvánosságra kerülése után kénytelen volt lemondani a nemzetközi szövetség (FIFA) végrehajtó bizottsági tagságáról, de a CBF elnöki posztjától nem vált meg. Del Nero ellen nem emeltek vádat a FIFA korrupciós botrányában, de amennyiben elhagyja Brazíliát, minden bizonnyal letartóztatják.

A CBF szóvivője hétfőn bejelentette, az elnök 150 napos szabadságot vett ki, hogy előkészítse a vádakkal szembeni védekezését.