Két legendás futballista vonul vissza idén

HORIZONTAL VERTICAL
Goalkeeper Rogerio Ceni of Brazil's Sao Paulo celebrates after scoring a penalty kick against Bolivia's Bolivar during their Copa Libertadores match at Morumbi stadium in Sao Paulo, Brazil, on January 23, 2013. AFP PHOTO/Yasuyoshi CHIBA
Vágólapra másolva!
Befejezte játékos-pályafutását Rogerio Ceni, a brazil Sao Paulo 42 éves kapusa, aki 1240 mérkőzésen 131 gólt szerzett, ezzel a sportág történetének legeredményesebb hálóőre. Az év végén követi Luca Toni is. 

A veterán futballista 1992 óta játszott a Sao Paulóban, amellyel az elmúlt 23 évben számos trófeát nyert, a válogatottal pedig 2002-ben világbajnok volt.

A 16-szoros válogatott Ceni 1993-ban és 2005-ben megnyerte a Sao Paulóval a dél-amerikai Bajnokok Ligáját, a Libertadores Kupát, és 2005-ben a klub-vb-n is diadalmaskodott az együttessel. Ceni a góljait szabadrúgásokból és tizenegyesekből szerezte.

Rogerio Ceni befejezte Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

A brazil bajnokság vasárnap ért véget, a Sao Paulo 1-0-ra nyert a Goias vendégeként, Ceni azonban sérülés miatt a lelátóról nézte végig a meccset. A Sao Paulo negyedikként zárta a pontvadászatot, így elcsípte az utolsó helyet, amely még indulási jogot ér a Libertadores Kupa következő kiírásában.

Luca Toni is visszavonul

Az idény végén befejezi pályafutását Luca Toni, aki 2006-ban világbajnok volt az olasz labdarúgó-válogatottal. A 38 éves csatár elmondta: úgy gondolja, itt az idő a leállásra, de szeretné, ha a klubja, a Hellas Verona bennmaradna a Serie A-ban.

Előbb bent tartaná a Hellast Forrás: AFP/Olivier Morin

Toni 1994-ben állt profinak a Modena színeiben, és megfordult - többek között - a Fiorentinában, az AS Romában, a Bayern Münchenben és a Juventusban is. A 2005/06-os és a 2014/15-ös idényben hazájában gólkirály volt, utóbbi alkalommal minden idők legidősebb olasz futballistájaként végzett az élen. A 2006-os esztendőben világbajnok és európai aranylabdás lett. A válogatottban 47-szer játszott, és 16-szor volt eredményes.