Vágólapra másolva!
Megismétlődött a történelem a Barcelona-Depor párosításban, ahogy tavasszal, úgy most is két góllal vezettek a hazaiak, de a vendégek nem adták fel, és végül ponttal távoztak a Nou Campból.

A sérült Neymar nélkül felálló Barca Messi gyönyörű szabadrúgásával szerzett vezetést, az argentin úgy csavart a bal felsőbe, hogy honfitársa, Lux, a Depor kapusa nem érhetett oda.

Messinek ez volt a 15. gólja a La Coruna-i csapat ellen, idén pedig klubját és a válogatottat számítva az 50. gólja, így sorozatban az ötödik évben jut el eddig (2010: 60, 2011: 59, 2012: 91, 2014: 58). A négyszeres aranylabdás kilenc gólra van a 300. spanyol bajnoki találatától.

A 62. percben úgy tűnt, minden eldőlt, amikor Rakitic látványos lövést küldött 22 méterről a jobb alsóba.

A Barca kicsit vissza is vett, a Depor pedig felbátorodott, és 75. percben Lucas Pérez egy lécről lepattanó labdát befejelve szépített - legalábbis azt hihette, de a bíró les miatt ezt még nem adta meg.

Két peccel később azonban már érvényes gólt szerzett a Depor gólzsákja, aki már 11 gólnál jár, és legutóbbi hat bajnokiján egyaránt betalált.

És a Depor nem csak riogatta a Barcát, hanem meg is tréfálta, a 86. percben Lucas Pérez tolta ki a labdát jobbra Bergantinósnak, aki nem állítgatta, hanem bevágta a jobb alsóba.

A Barca még kapart a győztes gólért, de ezt már nem sikerült megszereznie, így ugyanúgy dobott el két pontot a Depor ellen, mint tavasszal, amikor szintén 2-0-ra vezetett. Luis Enrique csapata sorozatban második bajnokiján játszott döntetlent, és ha az Atlético vasárnap legyőzi a Bilbaót, akkor pontszámban beéri a katalánokat.

Primera División, 15. forduló:
FC Barcelona - Deportivo La Coruna 2-2 (1-0)
gól: Messi (38.), Rakitic (62.), illetve Lucas Pérez (77.), Bergantinos (86.)