Vágólapra másolva!
Egy mérkőzésre szóló eltiltást és pénzbüntetést kapott Németh Krisztián, az észak-amerikai labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar válogatott csatára.

Az MLS fegyelmi bizottsága azért sújtotta ezzel a szankcióval a támadót, mert az október 29-én, a Portland Timbers ellen játszott mérkőzés 74. percében

az "ellenfél testi épségét veszélyeztető" szabálytalanságot követett el,

amiért sárga lapot is kapott. Németh fellökte a Portland egyik játékosát, majd a labdával fejbe találta.

A 26 éves futballista így a következő szezon első mérkőzésén nem játszhat, a pénzbüntetésének összegét ugyanakkor nem hozta nyilvánosságra az MLS.

Az amerikai válogatott Jermaine Jones, a New England Revolution középpályása hat találkozóra szóló eltiltást, valamint pénzbüntetést is kapott a fegyelmi bizottságtól, mert október 28-án, a DC United elleni kupameccsen agresszívan viselkedett a játékvezetővel szemben, aki kiállította.

Németh Krisztián Forrás: AFP

Jones eltiltása azért is érdekes, mert nemcsak az új idény első hat mérkőzésén nem játszhat, hanem a válogatottban sem léphet pályára, amíg le nem töltötte a büntetését, így a Guatemala elleni, március 25-re és 29-re kiírt világbajnoki selejtezőkről is hiányozhat.