Vágólapra másolva!
A spanyol lapok és a francia L'Équipe szerint Rafa Benítezt egy újabb kudarc esetén kirúgja a Real Madrid.

A L'Équipe azt írja, hogy a Real vezetősége elvesztette a bizalmát Benítezben, és Barcelona ellen 4-0-ra elvesztett rangadó óta Florentino Pérez is hajlik arra, hogy edzőt váltson. Zidane-t még Pérez vitte a klubhoz, és régóta dédelgetett álma volt, hogy a jelenleg a tartalékcsapatnak számító Castillát irányító francia egyszer a nagycsapat edzője legyen.

A Barca elleni nagy égés után a Real négy tétmeccset is megnyert, illetve egészen pontosan ötöt, de a Cádiz elleni 3-1-es siker a Király-kupában végül egy újabb nagy blamához vezetett, mivel kiderült, hogy Gyenyisz Cserisev jogosulatlanul játszott, így a csapatot kizárták a sorozatból.

Idén még két meccsen izgulhat Benítez

Ráadásul a Real azt sem tudta kihasználni, hogy a Barca utolsó két bajnokiján döntetlent játszott, és azzal, hogy hétvégén C. Ronaldóék 1-0-ra kikaptak a Villarrealtól, öt pontra vannak Messiéktól és a velük azonos pontszámmal álló Atléticótól.

Zidane egyből egy nagyon komoly feladattal indítana edzői pályafutása elején Forrás: AFP

A Realnak idén még két bajnokija van, most vasárnap a Rayo Vallecanót, december 30-án pedig a Real Sociedadot fogadja, lehet, hogy ezek a meccsek is befolyásolják Benítez sorsát, bár a papírforma alapján egyikük sem okozhatna gondot a Realnak.

A Marca és az As mindenesetre egyaránt címlapra tette Zidane-t, és mindkét lap azt írja, a korábbi zseniális francia irányító kész arra, hogy beugorjon, ha a vezetőség úgy dönt.