Barcelonai csata a Király-kupában

Lionel Messi (Barcelona), Salva Sevilla  (Espanyol), foci
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (R) vies with Espanyol's midfielder Salva Sevilla (L) during the Spanish league football match RCD Espanyol v FC Barcelona at the Cornella-El Prat stadium in Cornella de Llobregat on April 25, 2015. AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
A címvédő Barcelona a városi rivális Espanyollal találkozik a labdarúgó Király Kupa nyolcaddöntőjében.

A 28. kupagyőzelmére hajtó katalán együttes január 6-án fogadja ellenfelét, a visszavágó egy héttel később lesz. Érdekesség, hogy a két csapat január 2-án a bajnokságban is találkozik.

A kupa pénteki sorsolásán az Atlético Madrid a Rayo Vallecanót kapta ellenfélnek, míg a harmadosztályú Cadiz - amely a Real Madrid kizárása miatt jutott tovább - a Celta Vigóval mérkőzik meg a negyeddöntőbe jutásért.

Áprilisban találkozott utoljára egymással Lionel Messi és Salva Sevilla, azaz a Barcelona és az Espanyol. Forrás: AFP/Lluis Gene

A nyolcaddöntő párosítása

Barcelona - Espanyol
Valencia - Granada
Mirandes - Deportivo
Cádiz - Celta
Betis - Sevilla
Athletic Bilbao - Villarreal
Eibar - Las Palmas
Rayo Vallecano - Atlético Madrid

La Liga: Élre állhat az Atlético

Már egy döntetlennel is az élre ugorhat a 35 pontos Atlético Madrid a spanyol futballbajnokság 16. fordulójában, mivel a szintén 35 ponttal álló, de jobb gólkülönbségű címvédő és éllovas Barcelona a hétvégén nem játszik. A katalán csapat a héten a Japánban zajló klubvilágbajnokságon érdekelt - vasárnap döntőt játszik -, ezért a Sporting Gijón elleni bajnokiját később rendezik meg.

Az Atlético vasárnap este akár mind a három pontot bezsebelheti a 16. helyen álló Málaga otthonában, s ha nem kap ki, átmenetileg mindenképpen az első helyre kerül.

A Primera Divisón 16. fordulójának programja

Szombat:
Valencia - Getafe 16.00
Espanyol - Las Palmas 18.15
Betis - Sevilla 20.30
Deportivo - Eibar 22.05

Vasárnap:
Real Madrid - Rayo Vallecano 16.00
Athletic Bilbao - Levante 18.15
Granada - Celta Vigo 18.15
Real Sociedad - Villarreal 18.15
Málaga - Atlético Madrid 20.30