Wenger védelmébe vette Van Gaalt

Arsene Wenger az Arsenal francia edzője, 1000. meccsére készül
(FILES) In this file picture taken on May 4, 2002 Arsenal's French manager Arsene Wenger (L) celebrates at the final whistle after his team won The FA Cup beating Chelsea 2-0 at The Millenium Stadium in Cardiff. Arsene Wenger will take charge of his 1,000th match as Arsenal manager on March 22, 2014, and the rest of English football is still catching up with him. The back page of London newspaper the Evening Standard screamed 'ARSENE WHO?' when the urbane Frenchman was hired by Arsenal in September 1996, but 18 years on, his approach has helped to revolutionise the English game. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint tiszteletlenség, ami a nagy rivális Manchester Unitedet irányító Louis van Gaal körül történik a napokban.

Azt követően, hogy a Vörös Ördögök szombaton hazai pályán kikaptak a Norwich Citytől és maga a holland szakember is azt mondta, hogy aggódik az állása miatt, beindultak a találgatások, hogy akár már a napokban meneszthetik őt. A sajtó a Chelsea-től nemrég elküldött José Mourinho személyében már "meg is találta" Van Gaal utódját.

"Nem akarok részt venni ezekben a spekulációkban. Ami most zajlik, az egyszerűen tiszteletlenség. Ez a fickó

- nyilatkozta Wenger, akinek csapata jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben.

Guardiola bejelentésének nem örül

A francia tréner Josep Guardiola lehetséges angliai szerepvállalásáról szólva azt mondta: nagyon tiszteli a spanyol edzőt, aki fantasztikus eredményeket ért el klubjainál, és különösképpen az általa képviselt játékstílust kedveli. Ugyanakkor hozzátette, azt nem feltétlenül tartja jónak, hogy a jelenleg még a Bayern München kispadján ülő

Guardiola már most bejelentette, hogy a szezon végén elhagyja Münchent.

Ezzel ugyanis egyrészt saját csapatának nem tesz jót, másrészt a többi menedzser, jelen esetben a Premier League edzői sem dolgozhatnak nyugodtan - tette hozzá.

Wenger az Arsenal utolsó bajnoki címét ünnepli Forrás: AFP/Str

Az Arsenal a 2015-ös naptári évben a legtöbb pontot szerezte - hétfőn a Manchester Cityt győzte le 2-1-re -, így Wenger természetesen elégedett. "Miután a nyitómérkőzésünket elveszítettük otthon a West Ham United ellen, nem gondoltuk volna, hogy mostanra két pontra leszünk a listavezetőtől. Ugyanakkor ha visszatekintünk 2015-re, elégedettek lehetünk, stabilizáltuk a védekezésünket, ráadásul a topcsapatok ellen is egyre jobb teljesítményre vagyunk képeset. Úgy tűnik, rátaláltunk a helyes útra" - jelentette ki.