Vágólapra másolva!
David Moyes úgy véli, a Manchester Unitednek nem szabad olyan futballklubbá válnia, ahol rendszeresek az edzőmenesztések, így az össztűz alá került Louis van Gaalnak időt kellene adni arra, hogy sikeres csapatot kovácsoljon. Ugyanakkor szívesen visszatérne a klubhoz. 

A holland tréner 2014 nyarán érkezett az MU-hoz, amelytől Moyest az év áprilisában menesztették, amikor a csapat a hetedik helyen szerénykedett a bajnokságban. A skót edző mindössze tíz hónapot töltött a United élén, amellyel előtte a kispadot 26 idényen keresztül elfoglaló Sir Alex Ferguson sikert sikerre halmozott.

David Moyes nem tudta pótolni Alex Fergusont Forrás: AFP/Ian Kington

Van Gaalnak több idő kell

A Manchester United ugyan jelenleg csak a hatodik a Premier League-ben, de Moyes szerint ez nem ok arra, hogy megváljanak van Gaaltól. Már csak azért sem, mert - mint emlékeztetett rá - a klubot korábban éppen úgy ismerte mindenki, hogy kitart a menedzsere mellett.

Van Gaal menesztésének lehetősége annak nyomán merült fel, hogy az MU a csoportkör után búcsúzott a Bajnokok Ligájától, a bajnokságban pedig egy rossz sorozattal jelentősen visszacsúszott.

Bele kell rázódni a PL-be

"Remélem, ragaszkodni fognak Louis van Gaalhoz, több időt érdemel. Nála mindig fokozatos az előrelépés" - véli Moyes, aki szerint ahhoz is idő kell, hogy a külföldről szerződtetett játékosok felvegyék a Premier League ritmusát.

Arra a felvetésre ugyanakkor, hogy ha felkínálnák, ismét vállalná-e az MU irányítását, igennel válaszolt.

Nagyon kevés vezetőedző van a világon, aki ne akarna a Manchester Unitednél dolgozni"

- szögezte le Moyes, aki november elejéig a Real Sociedad kispadján ült.