Társoldalunk:

A Fradit milliárdossá tenné a foci-BL

2016.01.05. 11:11

Orosz Pál szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának idei célja, hogy az NB I megnyerése után bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe.

A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert önmagában már az, ha a Bajnokok Ligájának csoportkörébe kerülnek, négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek - vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől a válogatott Eb-re való kijutásáért.

Vajon kivel lesz pótolható Gera Zoltán?

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, emellett a főtáblán megszerzett minden pont után további 500 ezer eurót kapna a klub, de az Európa Liga csoportköréért is 2,4 millió, valamint pontonként 120 ezer euró jár.

Gera és Hajnal utódját keresik

A vezérigazgató szerint a jelenlegi keret alkalmas a bajnokság megnyerésére, de szeretnék azt a télen mindenképpen megerősíteni. Elsősorban a belső csatár pozíciójára, valamint a középpályára keresnek játékosokat. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy az Újpesttől elszenvedett decemberi vereség alkalmával is meglátszott, hogy mennyire hiányzott a csapatnak a mérkőzés legelején megsérült középcsatár, Böde Dániel, másfelől, mivel a két középpályás, Gera Zoltán és Hajnal Tamás pályafutása is a végéhez közeledik, Orosz szerint előbb-utóbb meg kell találniuk az ő utódjaikat is.

Orosz Pál szerint a Fradi célja a BL- vagy az EL-csoportkör

Forrás: YouTube/DIGI Sport

A sportvezető úgy látja, hogy a norvégok elleni első Eb-pótselejtezőn gólt lőtt Kleinheisler László mentalitása alapján illene a jelenlegi Ferencvárosba, de hangsúlyozta, hogy a játékosnak vannak külföldi ajánlatai is, és mint mondta, "azokkal nem könnyű versenyezni".

Megerősítette, hogy a Hamburgnál profiskodó, de az ősszel kevés játéklehetőséghez jutott Stieber Zoltán neve is szóba került a klubnál, ugyanakkor jelezte: külföldön is néznek szerződtethető játékosokat, és nagyon várják vissza a Lengyelországból hazatérő Holman Dávidot is.