Mészáros Lőrinc horvát fociklubot vesz

Nyilvánosságra hozták a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatait, Mészáros Lőrinc
Felcsút, 2013. május 11. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke (b, a kormányfő mellett) nézi a labdarúgó NB II 26. fordulójában a Nyugati csoportban rendezett Puskás Akadémia-Kaposvári Rákóczi II mérkőzést Felcsúton 2013. május 11-én. Az összecsapást a Puskás Akadémia 2-0-ra megnyerte és feljutott NB I-be. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy hónapja a Puskás Akadémia tagadta, hogy megvenné az NK Osijeket. Most kiderült, hogy az elnökének, Mészáros Lőrincnek a cége vásárolja be magát az eszéki futballklubba.

Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó cége, a Mészáros & Mészáros Kft. megveszi a horvát NK Osijek futballklub többségi tulajdonrészét – írja a Vs.hu az eszéki klub honlapján megjelent közleményre hivatkozva.

1,63 milliárdot biztos beletesznek

Eszerint a felcsúti polgármester vállalkozása kétmillió eurós (630 millió forint) letétet helyezett el. Vállalta továbbá, hogy rendezi a klub átszámítva közel egymilliárd forintos adósságát. A közlemény szerint az NK Osijek csődbe ment volna, ha nem sikerül befektetőt találnia.

Mészáros Lőrinc Orbán Viktor miniszterelnök mellett Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd


A horvát sajtó november végén azt írta, hogy az Orbán Viktor által alapított, Mészáros által elnökölt Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia veszi meg az Osijeket. Az Akadémia akkor ezt közleményben tagadta. Csak azt felejtette el megemlíteni, hogy az akadémiát működtető alapítvány kuratóriumi elnökének cége viszont

tényleg bevásárol Eszéken.

A Vs.hu azt is írja, hogy az üzletben Mészáros Lőrinc partnere, Ivan Mestrovic postai szolgáltatásokkal foglalkozó cége éppen néhány hónapja kapott engedélyt a magyarországi tevékenységre. A City Mail Hungary ezzel a Magyar Posta egyik legfontosabb versenytársává válhat.