Újabb magyar focista igazolt Lengyelországba

Gyurcsó Ádám; Oliveira, Filipe focista FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gólöröm Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó sportoló SZEMÉLY Székesfehérvár, 2013. július 4.
A Videoton játékosa, Gyurcsó Ádám (elöl) örül góljának csapattársa, Filipe Oliveira me
Székesfehérvár, 2013. július 4. A Videoton játékosa, Gyurcsó Ádám (elöl) örül góljának csapattársa, Filipe Oliveira mellett a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában játszott Videoton FC-Mladost Podgorica mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. július 4-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Gyurcsó Ádámot a lengyel élvonalban a jelenleg negyedik helyen álló Pogon Szczecin szerződtette három és fél évre. A támadó korábban a Videotonnal is tárgyalt, ám úgy érezte, méltatlan ajánlatot kapott és a klub hozzáállása sem tetszett neki.

"Amikor elkezdtük az egyeztetéseket a Videoton korábbi vezetőségével, nem zártuk ki a szerződés-hosszabbítás lehetőségét, ám azt

nem éreztem, hogy megbecsülne a klub. Ráadásul nem volt előttem olyan példa, ami azt bizonyítja: érdemes elkötelezni magam, hiszen a Vidinek is érdeke, hogy a piacképes labdarúgóit idővel egy nívósabb bajnokságba, egy erősebb csapatba segítse" - idézte az F-Group menedzseriroda Origóhoz eljuttatott közleménye Gyurcsót.

Forrás: MTI/Beliczay László

A 24 éves játékos úgy érzi, a Kovács Zoltán sportigazgató által irányított stábbal már maximálisan korrekt volt a viszonya, ám addigra eldöntötte, hogy nem ír alá, és megpróbálok külföldre igazolni. "Fontos volt, hogy ésszerű döntés hozzak, nem lett volna helyes túl nagyot ugrani és egy olyan helyre kerülni, ahol csak kiegészítő játékosnak igazolnak.

fejlődjek, ugyanakkor esélyem van rendszeres játéklehetőséghez jutni, ami ugyebár elengedhetetlen ahhoz, hogy ott legyek az Eb-re készülő válogatott keretben."

Szerinte az elmúlt időben az is kiderült, hogy magyar futballisták is képesek meghatározó játékosai lenni egy-egy lengyel együttesnek, hiszen

Nikolics Nemanja, Guzmics Richárd, vagy éppen a Lech magyarjai egyaránt húzóemberek.

"Tökéletes korban vagyok, szerintem jó időben váltok, van mögöttem jó néhány NB I-es tétmeccs, miközben nemzetközi találkozókon és válogatott összecsapásokon is edződhettem, szóval remélem, hogy megértem erre a kihívásra. A Pogon szakvezetése éreztette velem, hogy akar, hogy számít rám, ez pedig önbizalmat ad. No és persze arra is ösztönöz, hogy bebizonyítsam: jól járnak velem!”

"Ádámmal abban maradtunk, hogy igyekszünk szakmai alapon választani, mert bár nyilván fontos az ajánlat tartalma, ő – különösen a válogatott miatt – olyan csapatban, olyan ligában akarta folytatni, amely segíti a fejlődését, és amelyben rendszeresen pályán lehet" - nyilatkozta Gyurcsó ügynöke, Filipovics Vladan. "Több lengyel Ekstraliga-egyesület is keresett, de a Pogon volt a leghatározottabb, tudatosan építkezik, posztra igazol. Már ebben az idényben a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek egyikét célozza meg, a következő szezonban pedig nem titkoltan bajnoki címre hajt.

fontos szerepet szánnak neki abban a játékrendszerben, amelyben futballoznak. A Lengyelországban légióskodó magyarok, különösen Nikolics elmúlt fél éve megnyitotta a kapukat és hiszem, hogy Gyurcsó Ádámmal is sokat nyer a lengyel labdarúgás."