Társoldalunk:

Nem baj, ha kirúgják, csak bajnok legyen a csapat

2016.01.06. 15:11

Manuel Pellegrinit, az angol bajnokságban harmadik Manchester City vezetőedzőjét jelenleg csak az foglalkoztatja, hogy megnyerje a Premier League-et együttesével, és nem gondolkodik azon, mi lesz vele a szezon végén.

A chilei szakember elmondta, ha választhatna, inkább azt szeretné, hogy nyerjék meg a bajnokságot, és köszönjön el tőle a klub, mint hogy maradhasson, de igazán nagy siker nélkül zárja csapatával a szezont.

Nem hiszem, hogy az én jövőbeli pozícióm a címeken múlna, de nekem fontosak, mert ez a munkám" - mondta a tréner, hozzátéve: egy klubvezetőnek mindig megvan a lehetősége arra, hogy leváltsa az edzőt, akkor is, ha címeket nyer.

Forrás: AFP/Andrew Yates

Szerinte ez elsősorban arról szól, hogy az egyesület élén álló személy bízik-e abban a munkában, amit a tréner végez.

Pellegrini szerződése a következő szezon végéig szól a Citynél. Az idei távozásáról azonban már hosszú ideje keringenek pletykák a szigetországban, és ezek csak felerősödtek, mióta Josep Guardiola bejelentette, hogy nyáron elbúcsúzik a Bayern Münchentől, és Angliában folytatja a karrierjét.

A katalán edző kedden úgy nyilatkozott, hogy több ajánlata is van a Premier League-ből, ám nem nevezett meg klubot, de több forrás is úgy értesült, hogy biztosan a Manchester City vezetését veszi majd át.