Társoldalunk:

Nyomasztó spanyol fölény az év csapatában

2016.01.08. 14:29

A legtöbb játékos, szám szerint öt a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonából került be az év csapatába az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szavazásán.

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint 7 050 428 voks alapján állt össze az álomtizenegy, amelyben további három Real Madrid-, két Bayern München- és egy Juventus-futballista kapott helyet. A legtöbb szavazatot Lionel Messi, a katalánok négyszeres aranylabdása kapta, míg Cristiano Ronaldo rekordot jelentően sorozatban tizedszer került be a csapatba.

Az álomcsapat az uefa.com szavazása alapján:
Manuel Neuer (német, Bayern München) - Dani Alves (brazil, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Gerard Piqué (spanyol, FC Barcelona), David Alaba (osztrák, FC Bayern München) - Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Paul Pogba (francia, Juventus), James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Neymar (brazil, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Lionel Mesdi és Daniel Alves is bekerült

Forrás: AFP

Az UEFA honlapjának cikke hozzáteszi, Lionel Messi a szavazók 70 százalékánál ott volt a csapatban, míg a Twitteren az az Alexis Sánchez volt a legnépszerűbb, aki végül be sem került a csapatba. James Rodriguez az első kolumbiai az UEFA szurkolói álomcsapatának történetében.