Társoldalunk:

Olvasóink a nagy esélyesnek adnák az Aranylabdát

2016.01.11. 10:51

Hétfőn este kiderül, hogy ki kapja az Aranylabdát. Az Origo olvasóinál Lionel Messi a nyerő, Ronaldo csak harmadik.

Pályafutása ötödik Aranylabdáját gyűjtheti be hétfőn Lionel Messi, aki egyértelmű favoritja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football magazin által közösen odaítélt díjnak.

Az Origo olvasói is az argentin focistának adnák a kitüntetést. A tavaly november 30-a zajló szavazásunkon Messi a voksok 45 százalékát gyűjtötte be, a második Neymar lett (37 százalék), míg Cristiano Ronaldo a harmadik helyen végzett (17 százalék).

Ronaldo vagy Messi? Esetleg Neymar? Ma kiderül!

Forrás: AFP/Olivier Morin

Messi végső sikere szinte biztosra vehető, ráadásul több nemzetközi sajtóorgánum arról számolt be a héten, hogy a FIFA egy technikai hiba miatt néhány pillanatra a honlapján már mint győztest tüntette fel az argentin válogatott csatárt.

Az esélyekről sokat elárul, hogy Messi győzelmére szinte semmit sem fizetnének a fogadóirodák, a William Hillnél például 1,04-es oddsszal adják, hogy ő viheti haza a futballvilág legrangosabb egyéni kitüntetését. A szintén barcelonai Neymarnál 10-es, míg a Real Madridot erősítő címvédő, és háromszoros győztes Cristiano Ronaldónál 20-as az odds.

Messi az elmúlt szezonban - a spanyol Szuperkupa kivételével - mindent lehetséges trófeát elhódított a Barcelonával. A katalán sztárcsapat lett az első a futballtörténelemben, amelynek másodszor sikerült tripláznia, azaz egy szezonon belül a bajnoki cím és a kupagyőzelem mellett a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódítania.

A FIFA-gálát hétfőn 18.30-tól tartják. Ezen adják át a legjobb férfi és női játékosnak járó elismerés mellett többek között az elmúlt év legszebb góljáért járó Puskás-díjat is.