Társoldalunk:

Ennyi pénzt még nem adtak NB I-es focistáért

2016.01.12. 13:12

Az edzőket nagykanállal fogyasztó Palermo-elnök, Maurizio Zamparini állítja, legalább 5 millió euróba kerül a klubnak Balogh Norbert. Azt mondja, a Debrecen támadója az új Edinson Cavani

"Ötmillió eurót fizettem Balogh Norbertért, plusz bónuszok. Ő az új Cavani" – idézi a Palermo elnökét, Maurizio Zamparinit a Mediagol.it olasz sportportál. 

Eszerint a napokban Palermóba utazó Debrecen-játékos ügylete lezárult. Ha Zamparini nem túlzott, a vételár meglepően magas egy NB I-es focistáért,  forintban több mint másfél milliárd. A Nemzeti Sport kedden azt írta, 2,5 millió euró körül lehet Balogh ára. A Transfermarkt.de szerint a futballista értéke 300 ezer euró (95 millió forint), de persze mindenki annyit ér, amennyit kifizetnek érte. 

Balogh az őszi, Kispest elleni bajnokin

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kerestük Balogh görög ügynökét, Geraszimosz Zapatinaszt, hogy megerősíttessük vele az információkat, de nem vette fel a telefont. Balogh februárban lesz 20 éves, eddig 24 hivatalos meccsen 5 gólt szerzett a Debrecen színeiben. Játszott az utánpótlás-válogatottakban, a felnőtteknél eddig a kerettagságig jutott. 

A Palermo gyakori edzőváltásairól híres elnök-tulajdonosa egyébként épp most szerződtetett új vezetőedzőt,  miután hétfőn mindössze hét meccs után menesztette Davide Ballardinit. Az új főnök, az argentin Guillermo Barros Schelotto a nyolcadik edző Zamparini 2002-es érkezése óta. Korábban tíz évet játszott a Boca Juniorsban, 42 éves, az elmúlt három évben az argentin Lanúst irányította. A szicíliai csapat 19 forduló után a 16. helyen áll a húszcsapatos Serie A-ban.