Társoldalunk:

Lionel Messi nem lesz ott Rióban

2016.01.12. 18:04

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megerősítette, hogy a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat a riói olimpiára.

A FIFA szóvivője, Delia Fischer kedden úgy fogalmazott: számítanak az egyesületek támogatására, de nem tehetik kötelezővé számukra, hogy lemondjanak a játékosaikról, mivel a brazíliai labdarúgótorna nem része a nemzetközi szövetség versenynaptárának.

Korábban több pletyka is szárnyra kelt, hogy az olimpiai kvótát kivívott válogatottak közül Svédország Zlatan Ibrahimovicot, Portugália Cristiano Ronaldót, míg Argentína Lionel Messit is beveti az U23-asok közé nevezhető három túlkoros közé.

Lionel Messire a Copán nagyobb szüksége lenne Gerardo Martinónak

Forrás: AFP/Juan Mabromata

Ugyanakkor az argentinok szövetségi kapitánya, Gerardo Martino úgy nyilatkozott, nagy hiba lenne Messit teljesen kizsigerelni az év második felére, hogy a júniusi Copa América után az olimpián is játszatják.

A józan ész azt diktálja, hogy a Copa után pihenjen, és készüljön az újabb szezonra" - mondta a szakember.

A Barcelona klasszisa 2008-ban tagja volt az olimpiai bajnok válogatottnak, ugyanakkor a felnőttek között csak két ezüstéremig jutott a 2014-es vébén és a tavalyi Copán.

A klubok kötelezettségével kapcsolatban a pekingi és a londoni olimpia előtt is sok vita zajlott. 2008-ban több együttes - például a Schalke, a Werder Bremen és a Barcelona - a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordult, amely kimondta, hogy nem kötelesek elengedni futballistáikat. Ehhez képest 2012-ben némi változást jelentett, hogy a 23 évnél fiatalabb játékosokat el kellett engedniük a csapatoknak.