Társoldalunk:

95 milliárdból bénáznak idén a Chelsea játékosai

2016.01.13. 16:36

A Goal.com kiszámolta, mennyiből vergődik a Premier League tabellájának az alsó részében a Chelsea: a Premier League legnagyobb fizetéseit osztogató klub évi csaknem 95 milliárd forintot költ bérekre. 

A Chelsea idei gyenge szereplése mellett a ManUnited botladozása szolgáltatta az apropót, hogy a futballsite szerkesztői megnézzék, mennyiből bénázza végig az évet a két klub, illetve hogy állnak a Premier League-összevetésben a többi csapathoz képest.

Nos, a fizetési listát a Chelsea vezeti, 215,6 millió fontot (300 millió euró) költenek a játékosok bérére, ami közel 95 milliárd forintnak felel meg (958 millió forint). Nem sokkal marad le a szintén rossz szezont produkáló, nézhetetlen focit játszó Manchester United, amely 282 millió eurót utal át fizetésként.

Roman Abramovicsnak van miből költenie, de biztosan többet várna a pénzéért.

Forrás: AFP/Olly Greenwood

Mögöttük a Manchester City (270 millió euró), majd meglepetésre az Arsenal, amely alig költ kevesebbet a Citynél (268,8), az első ötöt pedig a Liverpool zárja (213M).

A világcsúcshoz egyébként kevés a PL-mezőny, a Barcelona például 380 millió eurót költ fizetésekre, de mondjuk a zsinórban négyszeres olasz bajnok Juventus 120 milliójához képest brutális az angol klubok fizetési büdzséje.