Társoldalunk:

Magyar csapattársa lett Németh Krisztiánnak Kansasban

2016.01.13. 17:43

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő Sporting Kansas City csapatához igazolt az Újpest támadója, Sallói Dániel.

"Nagyon várom, hogy élőben lássam, találkozzak vele. Ő egy olyan fiatal játékos, akiben nagyon sok potenciál van, illik abba a koncepcióba, amit alkalmazunk" - nyilatkozta az amerikai klub honlapján a magyar származású vezetőedző, Peter Vermes.

A 19 éves Sallói - aki az egykori válogatott Sallói István fia - a 2014/15-ös idényt a Sporting Kansas City utánpótlás-akadémiáján töltötte, a mostani szezonban pedig az Újpest játékosaként 12 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt szerzett. "Nem győzök elég hálás lenni a Kansas Citynek, és Peter Vermes vezetőedzőnek, hogy aláírhattam életem első profi szerződését. Mindig is ez volt az álmom. Nagyon remélem, hogy hasznos tagja leszek a csapatnak" - mondta Sallói.

OFFICIAL: #SportingKC signs Daniel Salloi as the fourth homegrown player in club history. Congrats, Daniel!

Posted by Sporting Kansas City on Wednesday, January 13, 2016

A magyar válogatott Németh Krisztiánt is foglalkoztató Sporting Kansas City a tavalyi idényben bejutott az MLS rájátszásába, de az első párharcot követően búcsúzott.