Vágólapra másolva!
Kedd este nem történt semmi különös a Newcastle-Manchester United angol bajnokin, Wayne Rooney most is lőtt gólt a kedvenc ellenfelének, ahogy általában szokta. Ezzel pedig beállította Thierry Henry egyik rekordját.

Bár a Manchester United 2-0-ra és 3-2-re is vezetett a pocsék szezont futó Newcastle otthonában, a kiesés elől menekülni próbáló Szarkák a 90. percben Dummett nagy góljával végül egy pontot megmentettek.

A MU így maradt a hatodik helyen, és egyedül Wayne Rooney számára tartogatott örömteli eseményeket a meccs, mivel a duplázó csatár immáron 175 PL-gólnál tart jelenlegi klubjában, ezzel beállította Thierry Henry csúcsát, aki ugyanennyit szerzett az Arsenalban.

Beállította Henry rekordját

A Premier League gólrekordere Alan Shearer 260 góllal, de ő ezt két klub, a Blackburn és a Newcastle színeiben érte el, míg Rooney és Henry egyetlen egyesületben jutott el 175-ig (Rooney a MU előtt az Evertonban játszott, ott is szerzett 15 gólt, így összesen 190 van neki a PL-ben).

Ha nem megy neki, a Newcastle ellen akkor is meglövi a gólokat Forrás: AFP

Rooney a keddi duplával immáron 14 góllal szomorította a Newcastle-drukkereket, ezzel a Szarkák számítanak a kedvenc ellenfelének az angol élvonalban. De az Aston Villa (13 gól), az Arsenal és a West Ham (11-11), valamint a Fulham, a Portsmouth és a Tottenham ellen (10-10-10) is jól megy az angol válogatott csatárnak.

Idén nem jönnek úgy a gólok

Az egy csapatnak rúgott legtöbb gól tekintetében is Shearer a király, aki a Leedsnek 20-at, az Evertonnak 16-ot vágott, a listán a második Les Ferdinand, aki szintén 16-ig jutott a liverpooli kékek ellen, és ebben a rangsorban most már Rooney a harmadik a Newcastle elleni 14 góllal.

A mostani idényben Rooney 17 bajnokin 5 gólnál tart, ami tőle elég visszafogott mutatónak számít, de még ezzel is házi gólkirálynak számít a MU-ban, ami egyben tükröt tart a többiek elé is, és megmutatja, miért is gyengélkedik Louis van Gaal játékosállomány alapján többre hivatott csapata.