Balogh két Serie A-klubban is a legjobban fizetett lenne

Balogh Norbert (DVSC), Ivan Lovric (Honvéd), foci
Debrecen, 2015. október 31. A debreceni Balogh Norbert Sándor (b) és a kispesti Ivan Lovric a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Budapest Honvéd mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. október 31-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Balogh Norbert nem a kispadot melegíteni érkezett Palermóba, a debreceniektől érkezett 19 éves futballistába fektetett bizalmat mi sem jelzi jobban, mint hogy a csapat negyedik legjobban kereső játékosa lett. 

A Palermo hírhedt edzőfaló elnöke, Maurizio Zamparini már úgy konferálta fel Balogh érkezését, hogy „megtaláltam az új Cavanit”, de a magyar játékosba fektetett bizalmat jelzi az is, hogy Balogh Norbert évi durván 620 ezer eurós fizetése a negyedik legmagasabb a Serie A-s csapat keretében.

Baloghnál többet csak a rutinos kapus, Sorrentino (1M), valamint a csapat két legnagyobb sztárja, Gilardino és Vazquez (900-900 ezer) keres.

Van Serie A-csapat, ahol a magyar támadó a legjobban fizetett játékos lenne (Carpi, Frosinone),

és az olasz ligában olyan stabil kezdőjátékosokat előz meg, mint Nicolas Burdisso (Genoa), Giampaolo Pazzini (Verona) vagy Keita Balde (Lazio).

Már profin nyilatkozik

„Először is szeretnék köszönetet mondani Zamparini elnöknek, amiért valóra váltotta az álmomat, hogy egy ilyen csapatban játszhassak. Büszke vagyok magamra, hogy ilyen messzire jutottam, és egy olyan csapatban futballozhatok, ahol Cavanik, Pastorék és még sokan mások nevelkedtek” – idézi Baloghot a Palermo24.net.

Balogh Norbert Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Fiatal vagyok, tanulni szeretnék, amire itt lehetőségem is lesz.

A srácok kedvesen fogadtak, nem mondhatok mást, mint hogy máris itthon érzem magam” – tette hozzá Balogh.

A fiatal magyar támadóban egészen biztosan sokat látnak Palermóban, valószínűleg az ő leigazolását is befektetésnek tekintik Szicíliában, hiszen a klub ritkán fizet ilyen sokat játékosért. Az idei szezonban Balogh a második legdrágább igazolás (Oscar Hiljemarkért 300 ezer euróval fizettek többet a PSV-nek), valószínűleg Zamparini abban bízik, akkora sztár lesz, mint az olcsón vett és nagyon drágán eladott Pastore, Cavani, Sirigu vagy éppen Dybala.