Bogdánt sírva hívta fel a nagymamája a trollok miatt

Bogdán Ádám, Liverpool, foci
Liverpool's Hungarian goalkeeper Adam Bogdan warms up ahead of the English Premier League football match between Watford and Liverpool at Vicarage Road Stadium in Watford, north of London on December 20, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
Bogdán Ádámot továbbra is szeretik a Liverpool szurkolói, de az interneten kap hideget-meleget, és az sem esett jól neki, hogy a Ligakupa elődöntőjében nem ő, hanem Simon Mignolet védett. Nem zárja ki, hogy máshol folytatja, mindenképpen védeni akar az Európa-bajnokság előtt. 

A Valasz.hu érte el az elmúlt hetekben pályafutása legnehezebb időszakát megélő magyar kapust, aki kupameccsen és bajnokin is nagyot hibázott. Bogdán elmondta, szemtől szemben a csapattársak és a szurkolók is nagyon kedvesek vele, az internetes kommentekkel pedig nem foglalkozik.

„Az újságírókról is felemásak a tapasztalataim. Vannak, akikkel teljesen korrektül együtt lehet működni, ám olyanok is akadnak szép számmal, akiknek az olvasottság, a kattintásszám az egyetlen szempont. A hírek persze többé-kevésbé eljutnak hozzám:

A családom nagyon nehezen éli meg ezeket a heteket, sokkal nehezebben, mint én” – nyilatkozta a magyar kapus.

A Pool hosszabbított Mignolet-val

"Tudom, hogy egy új szerződés aláírása nagy felelősséggel jár" - nyilatkozta a klub honlapjának Mignolet. "Idősebb lettem, és lassan elérem azt az életkort, amire az emberek azt szokták mondani, a legjobb kapuskor". A 27 esztendős belga válogatott hálóőr 2013-ban érkezett a Liverpoolhoz, azóta 122 találkozón védett, és mindössze három bajnokit hagyott ki. Mignolet élvezi Jürgen Klopp vezetőedző bizalmát. Az Exeter elleni FA Kupa-találkozón (2-2), illetve korábban a Watford ellen 3-0-ra elvesztett bajnokin is óriásit hibázó Bogdántól a sajtóhírek szerint megválna a Liverpool.

Ezt lehúzta Bogdán Forrás: AFP/Ben Stansall

Bogdán elmondta, Klopp nem ült le vele beszélni a hibája után, csak a kapusedzővel, John Achterberggel és korábbi edzőivel beszélgetett, és ezek hasznosak is voltak. „Előzetesen arról sem volt tudomásom, hogy a klub visszahívja kölcsönkapusát, Danny Wardot az Aberdeentől, csak közvetlenül a hivatalos bejelentés előtt értesültem róla.

Bevallom, nem esett jól,

mint ahogy az sem, hogy a Ligakupa-elődöntő első meccsén a korábbi gyakorlattal ellentétben nem én védtem” – mondta Bogdán.

Át kell gondolnia a lehetőségeit

„Most alaposan át kell gondolnom a lehetőségeket. Minden játékosnak az a vágya, hogy hétről hétre pályára lépjen, borzasztó érzés úgy edzeni, hogy tudod, meccsen legfeljebb a kispadra ülhetsz le. Pluszmotiváció, hogy a nyáron Európa-bajnokságot rendeznek, melyre a magyar válogatott hosszú évtizedek után kijutott. Tisztában vagyok vele, hogy ha nem számítanak rám a klubomban, a kerettagságom is veszélybe kerülhet.”

A válogatottnál Király az első számú kapus Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bogdán nem zárja ki azt sem, hogy még jobban is járna, ha Liverpool kölcsönadná valahova, ahol rendszeresen védene, de szerinte erről még korai beszélni. „A Liverpoolnál nem szeretnék minden ajtót bezárni magam mögött. Egyelőre képlékeny, mi történik a következő néhány hétben, de ha kölcsönbe máshova kerülnék, és ott rendszeresen védenék, az mindenképpen előnyös lenne a számomra.”