Társoldalunk:

Elindult az új roham a foci-Eb jegyeiért

2016.01.18. 18:57

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn délben lezárta a jegyigénylések második periódusát a franciaországi kontinensviadalra, majd bejelentette, hogy február 1-ig újabb belépőket tesz elérhetővé a szurkolóknak.

Így köszönik meg a fiúk a szurkolóknak

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint az euro2016.com internetes oldalon elindult új jegyigénylő portál azokat a drukkereket igyekszik kiszolgálni, akiknek nemzeti válogatottja nem jutott ki az Eb-re, illetve akik szeretnének jelen lenni a csoportmérkőzéseken, de nem feleltek meg a hétfőn zárult jegyigénylési szakasz feltételeninek.

A határon túli magyaroké a pálya

Ez utóbbi azt is jelenti, hogy megnyílik a vásárlás lehetősége azon határon túli magyarok számára, akik szívesen váltanának belépőt a magyar válogatott mérkőzéseire, de sem magyar állampolgársággal, sem magyarországi lakcímmel nem rendelkeznek. Ezen kívül bárki válthat jegyeket olyan mérkőzésekre is, amelyeken a magyar válogatott nem érdekelt.

Fontos kitétel azonban, hogy azok, akik a hétfőn lezárult jegyértékesítési szakaszban jelentkeztek jegyekért, a most megnyílt újabb jegyigénylési fázisban már nem vehetnek részt" – olvasható az MLSZ honlapján.

Volt egy kis túljelentkezés
A hétfőn lezárult igénylési etapban a 800 ezer felkínált jegyre 3,5 millió igénylés futott be. A legtöbb jelentkezés Lengyelországból, Franciaországból, Ausztriából, Írországból és Svájcból érkezett. A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az UEFA internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről e-mailben már tájékoztatást kaptak. Márciusban indul az UEFA online jegybörzéje, ahol cserélni lehet vagy akár visszaadni azt, amit mégsem akarnak felhasználni. Az UEFA májusban küldi ki a jegytulajdonosaknak a belépőket.


Az új értékesítési szakaszban nem lehet bármely kategóriába belépőkhöz jutni, bizonyos meccsek esetében például csak olyan jegyeket dobnak piacra diszkont áron, amelyek olyan helyre szólnak, ahonnan nem százszázalékos a rálátás a pályára.

Az igénylések február 1-jén zárulnak le és ezúttal is sorsolással dől el, hogy az igénylők közül kik juthatnak belépőhöz.

A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.