Társoldalunk:

Geráék a világbajnok ellen hangolhatnak az Eb-re

2016.01.19. 13:14

A világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatottal játszik barátságos felkészülési mérkőzést május végén a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat - írta kedden a Sport Bild című német sportnapilap.

Az újság értesülései szerint a találkozót május 29-én rendezik Németországban, de a német szövetség (DFB) egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat. A DFB elnöksége szerdán ülésezik, a Sport Bild szerint aznap születik döntés a magyarok elleni összecsapásról is.

A Bernd Storck szövetségi kapitány által vezetett magyar együttes március 26-án a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. Csányi Sándor, a hazai szövetség elnöke múlt szerdán azt mondta, a válogatott májusban egy, de minden bizonnyal két felkészülési összecsapást - egyet biztosan idegenben - vív majd, még erősebb rivális ellen.

Ha összejön a meccs, Podolski és Müller ellen is pályára léphetnek a magyar játékosok

Forrás: AFP

2010-ben 0-3 lett a vége

A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, akkor a világbajnokságra készülő Nationalelf 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon.

A június 10-én rajtoló kontinensviadalon sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) csap össze az F csoportban. A németek a C csoportban az északírekkel, a lengyelekkel és az ukránokkal játszanak az Eb-n.