Társoldalunk:

Ezért ne filmezze le Messi útlevelét

2016.01.20. 18:47

Legalább féléves börtönbüntetés vár arra a rendőrre Dubajban, aki feltett egy videót egy közösségi oldalra Lionel Messi argentin futballsztár útleveléről.

A Barcelona csatára decemberben egy díjat vett át az Egyesült Arab Emírségekben, és a repülőtéren a rendőr egy közös fotót szeretett volna vele. A 28 éves játékos fáradtságra hivatkozva elutasította a kérést, ám útlevele nem sokkal később a tiszt kezébe került, aki készített magáról és az okmányról egy videót, és feltette a Snapchatre.

"Nagyon vártam az érkezését, hogy egy közös fotót készítsek vele, de azt közölték velem, hogy a játékos fáradt, így nem készülhet kép.. Ezt követően bementem az irodába, ahol megláttam Messi útlevelét az asztalon. Megragadtam, kinyitottam az oldalt, amely a személyes adatait tartalmazta és a telefonommal egy videót készítettem róla, amit feltöltöttem az internetre" - mondta a gyanúsított.

A rendőr bűnösnek vallotta magát, s helyi sajtóértesülések szerint féléves börtönre és félmillió dirham (38,7 millió forint) összegű pénzbüntetésre számíthat Messi "privát szférájának megsértése" és a "telekommunikációs rendszerrel való visszaélés" miatt.