Társoldalunk:

Továbbra is a Real Madrid a világ leggazdagabb klubja

2016.01.21. 09:42

Zsinórban a tizenegyedik évben is a Real Madrid vezeti a világ leggazdagabb futballklubjainak listáját. A Deloitte Money League-ben változás állt be a dobogón, és már most lehet sejteni, hogy jövőre elveszíti trónját a Real Madrid.

A Deloitte elemzése rámutat, hogy a 20 leggazdagabb klub idén 6,6 milliárd euró bevételt termelt, ami 8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az első helyen, ahogy az elmúlt 11 évben, a Real Madrid áll, de a Manchester United lecsúszott a második helyről, ahova a Barcelona jött fel. Helycsere volt a negyedik helyen is, a PSG átugrotta a Bayern Münchent.

A Real 577 millió eurós bevételével vezet, 560-nal második a Barca, és még az ötödik Bayern is 474 millió euró bevételre tett szert a tavalyi évben. Az első húszban egyébként nem kevesebb, mint kilenc Premier League-csapat található, négy olasz és három német követi őket az országok rangsorában. A húszas lista itt látható.

Mindig lesz pénz galaktikus igazolásokra

Forrás: AFP/Dani Pozo

Az elemzők hozzátették, hiába esett vissza tavaly a ManUnited, jövőre jó eséllyel velük kezdődik majd a lista. "Bár a klub haszna kisebb lett 2015-ben, a United üzleti modellje biztosíték rá, hogy gazdaságilag sikeresek maradjanak" - mondta Tim Bridge, a Deloitte egyik menedzsere.