Társoldalunk:

Mégsem Ronaldo a legértékesebb, botrány a láthatáron

2016.01.21. 14:42

Gareth Bale ügynöke vizsgálatot követel a walesi játékos ügyében, aki - mint szerda este kiderült - 2013-ban világrekordot jelentő összegért igazolt a Real Madridhoz. Csakhogy az illetékesek - vélhetően Cristiano Ronaldo nyugalma érdekében - úgy irányították az átigazolást, hogy a portugál maradhasson a legértékesebb.

"Egy független vizsgálatot kell indítani, mert ez botrányos, ami történt. Az érintett futballistától és a két klubtól az angol szövetségnek elnézést kell kérnie" - nyilatkozta a Telegraphnak Jonathan Barnett, Bale ügynöke.

Bale valódi vételáráról szerda este számolt be a Football Leaks nevű weboldal, ezek szerint a walesiért nem 91,59 millió eurót, hanem 100,759 milliót fizetett a Real Madrid a Tottenhamnek. Ez pedig több, mint Cristiano Ronaldo vételára, érte 96 milliót szurkolt le a Real a Manchester Unitednek, még 2009-ben.

Forrás: AFP/Gerard Julien

Az AS nevű spanyol lap szerint a hatoldalas szerződésben volt egy olyan pont is, amely a Realt arra kötelezte, hogy a sajtóközleményében 91,59 milliós vételárról adjon írt, miközben a Tottenham semmilyen részletet nem közölhetett a pénzügyi mozgásokról.

A Real állítólag ragaszkodott ahhoz, hogy Bale-ből ne lehessen a világ legdrágább focistája, ez ugyanis Ronaldo presztízsére rosszt fényt vetett volna.

A The Sunday Times újságírója, Jonathan Northcroft korábban arról számolt be, hogy a Gareth Bale-lel készített interjúja előtt mindössze annyit kértek tőle: a walesit ne kérdezze az átigazolási díjáról!

"Ennek az lehet az oka, hogy Bale világrekordot jelentő összegért váltott klubot 2013-ban, de Cristiano Ronaldo nem szívesen látná, hogy valaki többe kerül nála" - nyilatkozta Northcroft.

Közben Ronaldo jövője továbbra sem biztos a Realnál, van rá esély, hogy a szezon végén távozik - a legkitartóbb kérőnek a PSG-t és a Manchester Unitedet tartják.

A Marca mindeközben arról ír, hogy Bale nyáron új szerződést kaphat, amely 2021-ig Madridban tartaná. A walesi majdani távozásába egyébként a Tottenhamnek is lehet beleszólása, ha egy klub bejelentkezik érte, de ezt az összeget a Spurs is megadja, akkor Bale-t csakis Londonba engedheti el a Real.