Rangadót nyert a Juve, botlott az Inter

Paulo Dybala, Juventus, foci
Juventus' forward from Argentina Paulo Dybala celebrates after scoring during the Serie A match Juventus vs AS Roma at "Juventus Stadium" in Turin on January 24 , 2016 . AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Paulo Dybala hajrában szerzett góljával 1-0-ra nyert a Juventus az AS Roma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának rangadóján. Győzött a Napoli és a Fiorentina, az Inter viszont utolsó pillanatokban vesztett el két pontot a Carpi.

A Juventus sorozatban a 11. győzelmét aratta a Serie A-ban, ezzel már 45 pontos, csupán két pont a hátránya a Napoli mögött, de négy pont az előnye a Fiorentinával és az Interrel szemben.

A vasárnapi, AS Roma elleni rangadón a 77. percben esett az egyetlen gól, akkor Pogba passzából Paulo Dybala szerezte a győztes találatot.

A Napoli a Sampdoria otthnában győzött, a góllövőlista éllovasa, Higuaín gyorsan kihasználta, hogy Barreto megajándékozta egy labdával, és megszerezte a 21. gólját a szezonban.

Még 20 perc sem telt el, amikor már kettővel vezetett a Napoli, Barreto ezúttal egy 11-est hozott össze, amit Insigne vágott be. A Samp még a szünet előtt szépített, de aztán a második félidő elején Cassani kiállítása miatt megfogyatkozott, és ezzel el is dőlt a meccs. Hamsik gólját még érdemes megnézni, a szlovák remekül kígyózott át a védőkön, és a 96. gólját szerezte a Napoli mezében, amivel már a 6. a klub örökranglistáján.

A Fiorentina 2-0-ra verte a Torinót, és ezzel pontszámban beérte az Intert, amely a legvégén engedte ki a kezéből a győzelmet a Carpi ellen. A Fiorentina egy látványos Ilicic-szabadrúgással szerzett vezetést, majd Gonzalo Rodríguez biztosította be a győzelmet egy szöglet utáni fejessel.

Ilicic szépen becsavarta:

Ahogy a Milan, úgy az Inter is döntetlennel hangolt a következő fordulóban esedékes derbire. A Carpi meglepően bátran játszott a Giuseppe Meazzában, Handanovic két nagy védéssel akadályozta meg, hogy az újonc vezessen, majd ahogy az lenni szokott, az Inter büntetett a kihagyott lehetőségek miatt, Palacio közelről gurított be egy lepattanót.

Az Inter rengeteg meccset nyert az idényben 1-0-ra, de ez most nem sikerült, a Carpi már tíz emberrel játszott egy kiállítás miatt, amikor a 92. percben Lasagna kilőtte a bal alsót, és ezzel a forduló meglepetését okozta.

A Palermo 4-1-re győzött az Udinese ellen, a Debrecenből igazolt Balogh Norbert a kispadról figyelte társai remeklését. A Verona továbbra is a topligák egyetlen nyeretlen csapata, miután 1-1-et játszott hazai pályán a Genoával.

Eredmények, Serie A, 21. forduló:
Juventus - AS Roma 1-0 (0-0)
gól: Dybala (77.)

Internazionale - Carpi 1-1 (1-0)
gól: Palacio (39.), illetve Lasagna (92.)
piros lap: Pasciuti (83., Carpi)

Lazio - Chievo 4-1 (0-1)
gól: Candreva (66., 81., az elsőt 11-esből), Cataldi (72.), B. Keita (96.), illetve Cesar (5.)
piros lap: Radu (82.), illetve Cesar (47.)

Palermo - Udinese 4-1 (1-0)
gól: Quaison (35.), Hiljemark (56.), Lazaar (77.), Trajkovski (87.), illetve Théréau (79.)

Sampdoria - Napoli 2-4 (1-2)
gól: Correa (45.), Éder (73.), illetve Higuaín (9.), Insigne (18., 11-esből), Hamsik (60.), Mertens (79.)
piros lap: Cassani (58., Sampdoria)

Sassuolo - Bologna 0-2 (0-0)
gól: Giaccherini (68.), Floccari (93.)

Verona - Genoa 1-1 (1-1)
gól: Pazzini (19.), illetve Coppola (19., öngól)

Fiorentina - Torino 2-0 (1-0)
gól: Ilicic (24.), Gonzalo Rodríguez (83.)