Szexuális zaklatással vádolják a Fradi-verő csatárt

Nick Proschwitz, foci
Hull's German Nick Proschwitz gestures during the friendly football match SG Dynamo Dresden vs Hull City AFC in Dresden, eastern Germany, on August 3, 2013.
Vágólapra másolva!
Súlyos vádakkal illette SC Paderborn labdarúgócsapatának játékosait a Westfalenblatt újság munkatársa, aki állítólag szemtanúja volt a futballcsapat szombat éjszakai ámokfutásának. A lap szerint a csapat egy beleki ötcsillagos szállodában randalírozott, és a szombaton a Ferencváros ellen győztes gólt szerző Nick Proschwitz szexuálisan zaklatott egy nőt.

Szombaton a Ferencváros ellen játszotta utolsó mérkőzését a törökországi edzőtáborban a német másodosztályban szereplő SC Paderborn labdarúgócsapata. A meccs 1-0-s német győzelmet hozott, a gólt a 21. percben Nick Proschwitz szerezte.

A játékos azonban nem a győztes találat miatt került a hazai lapok címlapjára, azzal vádolják ugyanis, hogy a beleki szállodában részegen randalírozva szexuálisan zaklatott egy nőt.

Nick Proschwitz Forrás: AFP

A Westfalenblatt úgy tudja, hogy a német klub játékosai utolsó éjszakájukon alaposan felöntöttek a garatra, és az ötcsillagos Regnum Carya szállodában először a medencéknél randalíroztak, és

virágcserepeket dobáltak a vízbe, majd a folyosóra vizeltek,

végül Proschwitz szexuálisan is inzultálta azt a hölgyet (ahogy a lap fogalmazott, „megmutatta neki a férfiasságát”), aki a Match IQ segítségével az edzőtábort szervezte.

Az esetnek több szemtanúja is akadt, többek között a Westfalenblatt újságírója, de a hírt több német lap is átvette.

Forrás: Westfalen-blatt.de

és kizárja, hogy valaha még egyszer a Paderborn mezét viselje” – idézte a lap Wilfried Finke klubelnököt, aki azonnali vizsgálatot rendelt el.

Michael Born sportigazgató azt mondta, először meg kell vizsgálni a vádakat, és beszélni kell a játékosokkal, köztük Nick Proschwitzcal. De erre már csak hétfőn kerülhet sor, a csapat ugyanis a vasárnapi hazaérkezés után szétszéledt, és mindenki hazament a családjához.

Proschwitz 2011-12-ben szerepelt először a Paderborn színeiben, majd Angliában a Hull Cityt, a Barnsleyt, a Brentfordot és a Coventryt erősítette, és tavaly nyáron igazolt vissza a német együtteshez. A 2015-16-os szezonban eddig 19 mérkőzésen ötször volt eredményes.