Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo magasra tette a lécet a korábbi években, amikor ipari mennyiségben termelte a gólokat a Real Madridban. A mostani szezonban 16-ig jutott az eddigi 21 meccsen, és most a legrosszabb a gól/perc átlaga, mióta Madridban játszik.

58 gólt szerzett eddig a Real Madrid a spanyol bajnokságban, amiből 46-ot a Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale trió termelt. Hármójuk közül Benzema volt a legeredményesebb eddig, ő 17 gólnál tart, Ronaldónál eggyel, Bale-nél néggyel lőtt többet.

A Real játékosai az eddigi 21 fordulóban 418 lövéssel próbálkoztak, ez meccsenként 19,9 kísérletet jelent, ilyen statisztikát csak a Bundesliga éllovasa, a Bayern München tud még felmutatni Európában.

A spanyol bajnokságban a Barcelonáé a második legtöbb kapuralövés (329), és az Atlético a harmadik ebben a rangsorban (276), vagyis nem meglepő módon a bajnokság első három helyezettje vezeti a rangsort, csak más sorrendben, mint a tabellán.

A legrosszabb gól/perc mutatója

A Realnál Ronaldo volt a leglelkesebb, 135 lövése volt, ha ezt összevetjük a 16 góllal, akkor az jön ki, hogy nagyjából 12 százalékos hatékonysággal tüzel a háromszoros aranylabdás. Bale-nél ugyanaz ez a mutató 26 százalék, Benzemánál pedig 28,33, a walesi 50, a francia csatár 60 próbálkozást jegyzett eddig. A gólpasszoknál a csapaton belül Bale vezet kilenccel, Ronaldónak hét, Benzemának kettő van.

Zidane-ra vár a feladat, hogy megtalálja a megoldást, amitől még hatékonyabb lehet Ronaldo Forrás: AFP

Ronaldo minden bajnokin végig a pályán volt eddig, és 118 percenként szállít egy gólt, ez a legrosszabb statisztika a realos korszakában. Első madridi szezonjában, a 2009-2010-es bajnokságban 95 percenként talált be, akkor 26 góllal zárt 29 meccsen, és most először jutott 100 perc fölé.

A BL-ben közben rekordott döntött

A 16 gólját az alábbi csapatok ellen szerezte: Espanyol, Levante, Celta, Las Palmas, Eibar, Getafe, Rayo, Real Sociedad és Sporting, és a 16-ból ötöt az Espanyolnak lőtt.

A 21 bajnokiból 12-szer nem tudott betalálni, és a 16 góljának egynegyedét 11-esből szerezte.

A 135 lövéséből 52 találta el a kaput, és a 16 góljából csak egyet szerzett a 16-oson kívül, pedig 47-szer is próbálkozott.

Ami érdekes, hogy mindeközben a BL-ben rekordot döntött azzal, hogy a már csoportkörben eljutott 11 gólig, 49 percenként betalált,

bár az is igaz, hogy a Sahtart és a Malmöt szórta meg, a PSG ellen nem tudott gólt szerezni.

Carlo Ancelotti korábban nagyot húzott azzal, hogy Ronaldót középcsatárként játszatta, most Zinedine Zidane-on a sor, hogy kitaláljon valamit, amivel még hatékonyabbá tudja tenni játékosát.