Anglia legrosszabb futballcsapata klasszissal erősített

Stuart Pearce, foci
England's coach Stuart Pearce gestures during the 2013 UEFA U-21 Championship group A football match between England and Italy at Bloomfield Stadium in Tel Aviv on June 5, 2013. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Egy éve még csak egy ember és a kutyája előtt játszott meccset a tizenharmadosztályban szereplő Longford labdarúgócsapata. A népszerűség azonban ugrásszerűen megnőhet, Anglia legrosszabb klubja ugyanis szerződtette az 53 éves, 78-szoros válogatott, korábbi szövetségi edzőt, Stuart Pearce-t. De nem a szakmai stábba, hanem játékosnak.

Hihetetlen visszatérésnek lehetnek tanúi az angol futballdrukkerek: 13 évvel a visszavonulása után 53 évesen ismét pályára lép Stuart Pearce, a 78-szoros válogatott védő, aki az U21-es nemzeti csapat és a brit olimpiai együttes mellett egy alkalommal megbízott szövetségi kapitányként is dolgozott már.

Pearce ráadásul egész Anglia legrosszabb együtteséhez írt alá, a Longford AFC a 13. osztály (Gloucester Northern Senior League Division Two) utolsó helyén áll, eddig mind a 18 bajnokiját elveszítette, egyetlen gólt szerzett, viszont 179-et kapott.

Stuart Pearce visszatér a pályára Forrás: AFP/Jack Guez

„Az amatőr labdarúgás az egész játék éltető eleme. Amikor megkaptam a felkérést, azonnal ugrottam a lehetőségre. Már alig várom, hogy együtt dolgozhassunk Nick Dawe menedzserrel, hogy megpróbáljunk segíteni a tehetséges fiatal labdarúgóknak az álmaik megvalósításában. Remélhetőleg sikerül önbizalmat adni mindenkinek az öltözőben és a pályán egyaránt” – nyilatkozta Pearce.

„Ilyen esélyünk sohasem volt még az előrelépésre.

Egy éve még csak egy ember és a kutyája előtt játszottuk meccset,

most Pearce miatt valószínűleg több száz szurkoló érkezik” – lelkendezett Dawe edző.