Társoldalunk:

Németh Krisztián a pénzt választotta, Katarba igazol

2016.01.30. 08:27

A Sporting Kansas City honlapján jelentette be, hogy a csapat csatára, Németh Krisztián a katari al-Garafához szerződik. 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a magyar csatár nem utazott el a csapat edzőtáborába, és napok óta a levegőben lógott, hogy elhagyja a Sporting Kansas Cityt, mert a hírek szerint bérvitába keveredett a csapatával. Bár sajtóhírek szerint Európába igazolt volna (lengyel ajánlatokról mi is írtunk), végül úgy néz ki, Katarba szerződik.

A Sporting KC honlapján jelentette be, hogy Németh az al-Garafa csapatában folytatja pályafutását. "Sok szerencsét kívánunk Krisztiánnak, és köszönjük értékes erőfeszítéseit, amiket a csapatunk érdekében tett. Tehetséges játékos, aki nagyon sokat tett azért, hogy a tavalyi évben megnyerjük az US Open Cupot" - nyilatkozta a honlapnak a klub edzője, Peter Vermes.

Németh Krisztián talán mehetett volna jobb csapatba is.

Forrás: AFP/Angelos Tzortzinis

A honlap kiemeli, Németh távozásában szerepet játszik az Európa-bajnokság, hiszen Katarból könnyebb hazaugrani Magyarországra, mint Kansasből (?). A 27 éves Németh 10 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a remekül sikerült kansasi szezonjában, és ő lőtte az év gólját is az MLS-ben.

Hétszeres katari bajnok

Az al-Garafa hétszeres katari bajnok, de legutóbb 2010-ben volt bajnok, az idei bajnokságban csak a 8. helyen áll. Nagy sztárjaik nincsenek, bár korábban játszott itt Djibrill Cissé, Juninho, Zé Roberto és Sonny Anderson is. 

Tényleg könnyebb Katarból hazajönni?

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A katari csapat még nem erősítette meg a magyar csatár érkezését, mert át kell esnie az orvosi vizsgálaton. A Nemzeti Sport úgy tudja, Némethért hárommillió dollárt fizetnek a katariak, ennek kétharmada üti a Kansas markát az MLS szabályai szerint.