Társoldalunk:

Guardiola tényleg angol csapatnál folytatja

2016.02.01. 14:44

A szezon végén Josep Guardiola váltja Manuel Pellegrinit a Manchester City labdarúgócsapatának kispadján.

Az angol klub hivatalos honlapjának hétfői beszámolója szerint a chilei szakember június 30-ig tölti be a vezetőedzői posztot, ezt követően veszi át az irányítást a Bayern Münchentől az idény végén távozó katalán Guardiola, aki hároméves szerződést írt alá. Az anyagiakról egyelőre nincsenek hivatalos adatok, de korábbi sajtóértesülések szerint Guardiola a világ legjobban fizetett edzője lesz évi 13,2 millió fontos fizetéssel.

Manuel Pellegrini akkor is távozik a szezon végén, ha megnyeri a bajnokságot a CityvelForrás: AFP/Andrew Yates

 

A manchesteri klub vezetése, illetve maga Pellegrini közösen döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozzák a megállapodást, megelőzve ezzel a pletykákat.

A 45 éves Guardiola játékos-pályafutását követően nevelőegyesületében, a Barcelonában kezdett edzősködni, 2008 és 2012 között 14 trófeát, közte három bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert a csapattal, s a katalán klub történetének legsikeresebb trénereként távozott.

Guardiola 2013 nyarán lett a Bayern München vezetőedzője, a bajorokkal eddig két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet aratott, ugyanakkor a Bajnokok Ligájában kétszer is "csak" az elődöntőig jutott. 


Pellegrini három év után távozik Manchesterből. A 2013/14-es idényben rögtön bajnoki címet szerzett a csapattal, tavaly azonban nem sikerült megvédeni az elsőséget annak ellenére, hogy rendszeresen hatalmas összegeket költhetett új játékosokra. A Manchester City 23 fordulót követően most a második helyen áll a Premier League-ben, hátránya mindössze három pont az éllovas Leicester Cityvel szemben.