Társoldalunk:

Elfogyott a pénz Dzsudzsák csapatánál

2016.02.02. 13:48

Bár a játékosok fizetést több hónapra visszamenőleg kifizette a török Bursaspor, a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató klub elnöke azt mondta, teljesen lenullázták magukat, ráadásul 19 millió eurós tartozást halmoztak fel.

Ali Ay, a Bursaspor elnöke egy tévéinterjúban azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hónapban összesen 12 millió lírát (1,2 milliárd forint) fizettek ki a játékosoknak, akiknek így rendezték a szeptemberi, októberi és novemberi fizetését. "A játékosok boldogok, de mi kevésbé, mivel a csapat kiesett a kupából a harmadosztályú Amedspor ellen" - mondta az elnök.

19 millió eurós tartozás

Ali Ay azt is elmondta, a klub gyakorlatilag lenullázta magát, elfogyott a pénze, és banki hitelre lesz szüksége, hogy fedezze a további költségeket. Az elnök szerint a klubnak 19 millió eurós (majdnem 6 milliárd forint) tartozása van, és mivel az UEFA nem enged 5 milliónál nagyobb, ezért a következő másfél hónapban az a cél, hogy ezt a tartozást valamilyen módon eltüntessék.

"A szurkolónak üzenem, hogy nem kell aggódniuk, megoldást fogunk találni a mostani helyzetre" - villantotta meg optimizmusát Ali Ay.

A Bursaspor 19 forduló után a 11. helyen áll a 18 csapatos török bajnokságban.