Társoldalunk:

Jó meccset játszottunk a világ legjobbjaival

2016.02.02. 23:08

A magyar futsal-válogatott 5-2-es vereséget szenvedett a világranglista-vezető spanyol csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek keddi nyitófordulójában, de egyáltalán nincs miért szégyenkeznie. 

Eredmény, 1. forduló:
B csoport: 
Spanyolország-Magyarország 5-2 (3-0) - percről perce közvetítés
gólszerzők: Németh (8., öngól), Bebe (15.), Miguelin (20., 29.), Andresito (36.), illetve Dróth (24., 38.). 

Spanyolország: Paco Sedano - Mario Rivillos, Pola, Lin, Raúl Campos, cserék: Ortiz, José Ruiz, Bebe, Andresito, Rafa Usín, Alex, Miguelin
 
Magyarország: Tóth - Klacsák, Horváth, Németh, Ráb, cserék: Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Gál, Szeghy, Dróth, Hosszú

Jól kezdett a magyar csapat, biztosan tartotta a labdát a világranglista-vezetővel szemben is. A félidő közepén aztán a spanyolok egy szerencsés öngóllal megszerezték vezetést. Innentől kezdve az ibériaiak átvették az irányítást, de a magyar csapat bírta a nyomást. A vb-ezüstérmes öt perccel a félidő vége előtt növelte előnyét, majd közvetlenül a szünetet megelőzően Miguelin Tóth Gyula kapus hibáját kihasználva 3-0-ra módosította az eredményt.


Nem sokkal a fordulást követően megszületett az Eb első magyar gólja: a végig kitűnően futballozó Dróth Zoltán talált be szabadrúgásból.

Dróth Zoltán igazolta a klasszisát, két pazar gólt hintett a spanyoloknak

Forrás: Etofutsal.hu


A spanyolok ettől azonban nem törtek meg, és visszaállították a különbséget. Ugyan a hajrában a spanyolok már 5-1-re vezettek, a magyarok vészkapussal támadtak, Dróth második találatával pedig szépítettek. 

A világranglista-vezető spanyoloknak meg kellett szenvedni a sikerért

Forrás: uefa.com

Az Eb-n négy három csapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe. Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttese csütörtökön az ukránokkal találkozik.

A csoport: Szerbia, Portugália, Szlovénia

B csoport: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG

C csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán

D csoport: Olaszország, Csehország, Azerbajdzsán

korábban:
A csoport: 
Szerbia-Szlovénia 5-1 (1-1)