Társoldalunk:

42 millió eurót fizetett egy kínai csapat az Atlético sztárjáért

2016.02.03. 09:12

Jackson Martínez lett a kínai labdarúgó-bajnokság legdrágább játékosa.

A kínai Guangzhou Evergrande 42 millió euróért leigazolta Jackson Martínezt, az Atlético Madrid kolumbiai csatárát. Martínez nyáron igazolt Madridba, az Atlético 35 millió eurót fizetett a Portónak, és a spanyolok így is tudtak keresni az üzleten.

A 29 éves támadó 15 meccsen 2 gólig és 2 gólpaszig jutott a spanyol bajnokságban, ami elég visszafogott teljesítmény volt tőle, de a kínaiak így is láttak benne fantáziát.

Jackson Martínez belevágott az ázsiai kalandba

Forrás: AFP

200 millió eurót költöttek idén a kínai klubok

A kínai átigazolási rekord így alig pár napot élt, a korábbi csúcs az a 28 millió euró volt, amit a Jiangsu Suning fizetett a Chelsea-nek a brazil Ramiresért. A mostani átigazolási időszakban elképesztően aktívak voltak a kínai csapatok, amelyek 200 millió eurót költöttek, és mostantól Jackson Martínez és Ramires mellett az eddig a Romában, illetve az Interben játszó Gervinho és Freddy Guarín is emeli majd a kínai bajnokság színvonalát.

Martínez négy évre írt alá a Guangzhou Evergrandéhoz, amelyek a 2002-ben világbajnokságot nyerő Luiz Felipe Scolari az edzője, és soraiban tudhatja a korábban a Tottenhamben is megfordult Paulinhót.