Társoldalunk:

Kevés volt a Dróth-varázslat, kiestünk az Eb-ről

2016.02.04. 23:27

A magyar futsalválogatott csütörtökön 6-3-as vereséget szenvedett az ukrán csapattól a belgrádi Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában, ezzel elbúcsúzott a tornától.

Európa-bajnokság, Belgrád
Magyarország–Ukrajna 3–6 - élő közvetítés
gól: Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.), illetve Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannikov (25.), Gricina (30.), Valenko (36.)

Ukrajna: Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannyikov, cserék: Litvinyenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Harnisch, Dróth, cserék: Tihanyi, Öreglaki, Dávid R., Trencsényi, Horváth N., Gál I., Szeghy, Rábl, Hosszú

A csoport állása: 1. Ukrajna 3 pont/1 mérkőzés (6-3), 2. Spanyolország 3/1 (5-2), 3. Magyarország 0/2

A két csapat decemberben is találkozott egymással, a győri világbajnoki selejtezőn 5-3-ra győzött Ukrajna. A magyarok harmadszor vettek részt a kontinensviadalon, de mind a hét meccsüket elvesztették. Az Eb-n négy darab háromcsapatos csoportban szerepelnek a válogatottak, az első és második helyezettek jutnak a negyeddöntőbe.

Nem sikerült Harnisch visszatérése

Tomas Rivera Amoros szövetségi kapitány együttesébe kezdőként tért vissza a spanyolok elleni, 5-2-es keddi vereség alkalmával eltiltás miatt nem szereplő győri Harnisch Ákos. Több száz magyar szurkoló lelkes buzdítása mellett kezdődött a találkozó, amelynek elején éppen Harnisch hibáját kihasználva szereztek vezetést az ukránok. Három perccel később hatalmas egyenlítési lehetőség adódott Rábl János előtt, de két lépésről a kapufát találta el. A hetedik percben Bondar váltotta gólra Harnisch újabb bakiját, de Dróth Zoltánnak egy perc múlva sikerült szépítenie (1-2).

Az ukránok a játék minden elemében egy kicsit jobbak voltak nálunk

Forrás: Origo

Az első félidő folytatásában nem volt látványos a játék, az ukránok néhány kecsegtető helyzetet kihagytak, így a szünetig több gól nem született.

Dróth csodagólt lőtt

A második felvonás elején ismét a kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes ukrán együttes volt eredményes a magyarok újabb védelmi rövidzárlatát kihasználva. Ezt követően némileg felpörgött a magyar válogatott, kihagyott két ziccert, majd Trencsényi János csapatkapitány révén megszerezte második gólját (2-3). Nem sokáig élt azonban a remény, mivel Mikola Gricina egy percen belül betalált, ekkor - egy időkérést követően - vészkapus-játékra állt át Rivera kapitány együttese.

Dróth Zoltán klasszisteljesítménnyel, 4 góllal és egy gólpasszal zárta ez Eb-t

Forrás: Etofutsal.hu


Hosszú ívelt fel egy labdát Dróthra, aki bal belsővel átvette, majd ráfordult, mielőtt leesett volna a labda, és jobbal őrült nagy gólt lőtt a kapus feje fölé
, de Bondar kisvártatva ismét visszaállította a kétgólos különbséget, a találkozó utolsó gólját pedig Mihajlo Gricina szerezte (3-6).

A magyar csapatban az Eb-n négy gólig jutott Dróth nyújtott átlagon felüli teljesítményt, a védelme viszont végig rendkívül sebezhetőnek tűnt.

korábban:
A csoport:
Portugália-Szlovénia 6-2 (2-2)
Az állás: 1. Portugália 3 pont/1 mérkőzés (6-2), 2. Szerbia 3/1 (5-1), 3. Szlovénia 0/2