Vágólapra másolva!
Az NB II-ben nyolcadik helyezett Dunaújváros vezetősége úgy döntött, hogy szerződést bont a teljes szakmai stábbal és az összes hivatásos szerződéssel rendelkező labdarúgóval.

A csapat honlapján olvasható közlemény szerint a tavaly még NB I-es klubnál cél volt a feljutás, ám ehhez extra forrásokra lett volna szükség. "A pályán elért eredményünk alapján ez nem lett volna irreális célkitűzés tavaszra, de sajnos nem sikerült új szponzort, szponzorokat találni, így a gazdasági hátterünket nem sikerült továbbra sem stabilizálni, javítani."

Ősszel nem volt szponzora a csapatnak

Az egyik főszponzor támogatása csak az előző szezon végéig szólt, és a gondok onnan származnak, hogy az elmúlt két-három évet nézve az előirányzott szponzori és támogatási összegek nem realizálódtak teljes mértékben, és az idei őszi szezonban továbbra sem volt szponzorációs támogatója a klubnak.

- folytatódik a kommuniké. "Ennek következtében a vezetőség - a dunaújvárosi labdarúgás hosszú távú működésének érdekében - úgy döntött, hogy a klub gazdasági hátterét megpróbálja rendezni, de ehhez a tavasszal esedékes bevételeket a felhalmozott kötelezettségek teljesítésére kell fordítani. Ez az oka, hogy tavasszal döntő többségben saját nevelésű fiatal játékosokat szerepeltetünk a másodosztályban" - írja a csapat weboldala.

A szakmai stábnak is mennie kell

"A fentiek miatt a felnőtt csapatunknál a hivatásos szerződéssel rendelkező játékosokkal és a teljes szakmai stábbal szerződést bontottunk. A fájdalmas, de szükségszerű intézkedések megteremthetik nyárra egy rendezett klub működtetésének alapjait."

A csapattól így olyan futballisták távoznak, mint a több NB I-es klubban szerepelt Magasföldi József vagy a Fradiban is megfordult Orosz Márk.

A 12 ezres stadion felújítására a kormány döntése értelmében 600 millió forintot költöttek.

A Dunaújváros elődje 2000-ben bajnoki címet szerzett az NB I-ben. A jelenlegi klubot 1998-ban alapították Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesületet néven, akkor a csapat a Fejér megyei harmadosztályban indult.