Csak olasz edzőkben gondolkodik a Chelsea

Juventus, Antonio Conte a Juventus edzője
Juventus' coach Antonio Conte gestures during the UEFA Europa League semifinal first leg football match SL Benfica vs Juventus at the Luz stadium in Lisbon on April 24, 2014. Benfica won 2-1. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
A Chelsea-nél nagy erőkkel keresik a következő edzőt, és minden jel arra utal, hogy elsősorban olasz szakemberekben gondolkodnak. 

A napokban felröppent a hír, hogy a Chelsea a Juventus edzőjét, Massimilliano Allegrit nézte ki Guus Hiddink helyére. Olasz lapok már azt is tudni vélik, hogy Allegri négy évre 40 millió eurót kapna, és megdobnák egy komoly összeggel, amit a csapatra költhet.

A Juventusszal bajnok, kupagyőztes és BL-döntős edzőnek azonban

2017-ig szerződése van a Juvéval,

és a felek a hírek szerint tárgyalnak a hosszabbításról is. Allegrivel nagyon elégedettek Torinóban, és nem szeretnék elengedni az edzőt, aki újra BL-döntőbe vitte a csapatot.

Antonio Conte Forrás: AFP/Francisco Leong

A Chelsea a hírek szerint más olaszban is gondolkodik. Ha az Allegri-üzlet nem jön össze, a jelenlegi olasz szövetségi kapitányt,

Antonio Contét szeretnék elcsábítani.

Conte korábban három bajnoki címet nyert zsinórban a Juventusszal, és többször utalt rá, hogy szívesen visszatérne klubedzőnek, és az angliai lehetőség is csábítja.

A Chelsea kedveli az olasz edzőket, Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Roberto di Matteo és Carlo Ancelotti is dolgozott a klubnál az utóbbi években.