Társoldalunk:

A Dárdai-módszerrel menekülne a Hoffenheim

2016.02.11. 16:49

Bár eredetileg csak nyártól látta volna el új munkakörét, Julian Nagelsmann már most átvette a német labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyén álló 1899 Hoffenheim vezetőedzői feladatait - hasonlóan, ahogy az Dárdai Pállal és a Hertha BSC-vel is történt. 

A 28 éves szakember a Bundesliga történetének legfiatalabb trénere, szerződése 2019 júliusáig szól. Az új edző néhány hét múlva szerzi meg az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges képesítést.

Minél előbb, annál jobb

A klub októberben azt közölte, hogy idén nyártól a juniorokat irányító Nagelsmann lesz a vezetőedző.

"Juliannal egyeztetve arra jutottunk, hogy a tervezettnél hamarabb elkezdjük a közös munkát" - mondta Peter Görlich ügyvezető.

Huub Stevens (b) egészségügyi problémái miatt távozik a Hoffenheim éléről

Forrás: AFP/Odd Andersen

A Hertha is így dobta be Dárdait

A Hertha hasonló eszközök alkalmazásával harcolta ki a bennmaradást a tavalyi szezonban, hiszen Dárdai Pál az 16-os korosztály éléről vette az első csapatot Jos Luhukaytól, korábban pedig a magyar válogatottat is úgy irányította, hogy ehhez még nem volt meg az elméletileg szükséges prolicences végzettsége

Nagelsmann elődje, az októberben kinevezett Huub Stevens szerdán jelentette be lemondását egészségi okokra hivatkozva. A 61 éves holland mesternél szívritmuszavart diagnosztizáltak, hamarosan meg kell műteni, ezért valószínűleg véget ért edzői pályafutása.