Társoldalunk:

Újabb futballsztárok szerződése szivárgott ki

2016.02.15. 17:13

Két világsztár focista szerződésének részleteit hozta nyilvánosságra a Football Leaks nevű portál. Alonso olcsó volt, James nem bagóért ment Madridba.

A Bayern München mindössze 9 millió eurót fizetett 2014-ben Xabi Alonsóért a Real Madridnak – derül ki a Football Leaks által hétfőn nyilvánossá tett szerződésből.

A spanyol válogatott középpályás eredeti ára ugyanakkor ennél is kevesebb, 7,5 millió volt. Másfél milliót a Bayernnek csak azután kellett kifizetnie, hogy az akkor 32 éves játékos legalább 30 meccset játszott a szezonban. Ez arra utal, hogy a Bayernnek voltak kétségei az új szerzemény fizikai állapotával kapcsolatban.

Xabi Alonso és családja a 2014-es Oktoberfesten

Forrás: AFP/Alexander Hassenstein


A Football Leaks állítása szerint a sportág átláthatóságának növeléséért és az ügynökök hatalmának visszaszorításáért küzd. Illegalitásban működik, itt olvashat róla bővebben:

Ugyancsak hétfőn tették fel az oldal szerkesztői James Rodriguez madridi szerződését. A kolumbiai támadó a 2014-es vb után évi hétmillió eurós fizetésért ment a Realhoz, de egy év múlva bő 10 százalékkal megemelték a járandóságát. James egyébként Jorge Mendes védence – a jelek szerint a nagy hatalmú portugál ügynök az oldal legfőbb célpontja.