Társoldalunk:

Beckham egykori klubjától kapna segítséget

2016.02.16. 19:42

Bár még a leendő stadion helye és a csapat neve sincsen meg, a Miami Beckham United néven ismert tulajdonosi csoport azt tervezi, hogy profiligás futballklubot alapítva 2018-ban már az MLS-ben indul. Első lépésként úgy tűnik, sikerült befektetőt találni.

David Beckham évek óta tervezi, hogy Miamiban új profiligás futballklubot alapít. A BBC úgy tudja, hogy pénzügyi partnerként a Paris St. Germain főrészvényese segítheti ki azzal, hogy részesedést vásárol. 

A brit portál ugyanakkor úgy tudja, az MLS-franchise nagyon népszerű és a Qatar Sports Investment csak egy a sok érdeklődő közül.

David Beckham és Simon Fuller

Forrás: AFP/Kevin Chang

A korábbi angol csillag 2007 és 2012 között a Los Angeles Galaxyban focizott, kétszer lett bajnok, pályafutását azonban 2012-13-ban éppen a PSG-ben fejezte be.

A Miami Beckham United (MBU) néven ismert tulajdonosi csoport – amelyben Beckham mellett Simon Fuller, a bolíviai üzletember, Marcelo Claure, illetve a Maple Leafs Sports & Entertainment korábbi vezérigazgatója, Tim Leiweke található - célja, hogy 2018-ban csatlakozzon az MLS-hez, de ehhez meg kellene építeni azt a stadiont, amelynek eddig a helyét sem sikerült megtalálni.