Társoldalunk:

A pályán lőtte agyon a bírót az argentin focista

2016.02.16. 15:08

Egy alacsonyabb osztályú argentin bajnokin egy kiállított játékos fegyverrel tért vissza a pályára, ahol három lövéssel megölte a meccs játékvezetőjét, és megsebesített egy másik játékost is.

A Cordoba megye székhelyén, Campo de la Briberában lejátszott bajnoki mérkőzésen a 48 éves játékvezető, Cesar Flores kiállított egy futballistát, aki az öltözőbe ment, majd visszatért a pályára, a táskájából elővett egy kézifegyvert, és szabályosan kivégezte a bírót. Florest a nyakán, a fején és a mellkasán érte lövés, azonnal életét vesztette. A gyilkos - aki még szökésben van, az argentin rendőrség nagy erőkkel keresi - megsebesített egy másik futballistát is, a 25 éves Walter Zarate azonban a mellébe kapott golyó ellenére már túl van az életveszélyen.

Ezt a pirosat nem kellett volna felmutatni

Forrás: AFP/Vadim Zhernov

"Az egész a meccs alatt történt. Fogalmunk sincs, mi történt a bíró és a játékos között, csak annyit tudunk, hogy a szemmel láthatóan ideges játékos bement az öltözőbe a fegyveréért, és lelőtte a bírót" - mondta a rendőrség szóvivője az Efe hírügynökségnek.