A Tankcsapda visszavonta a Loki-indulót

Tankcsapda interjú Törökbálinton a Super Size Recording stúdióban 2014. szeptember 23-án
Tankcsapda interjú Törökbálinton a Super Size Recording stúdióban 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
A hétvégi bajnokin már nem a Tankcsapda által írt Loki-himnusz szólalt meg a Debrecen meccse előtt, kiderült, azért, mert a rockbanda visszavonta az általuk írt indulót. 

A Civishir.hu megkereste a bandát, a Tankcsapda pedig közleményben válaszolt: olyan sok minden változott a futballban, hogy eltűnt az érzelmi töltés a bandából.

„A Piros-fehér című dal egy házibuli »emelkedett« hangulatában tett ígéret – vagy ha úgy tetszik, fogadalom – eredményeként 2005-ben, az akkori csapatban játszó barátaink és az általuk elért első DVSC-bajnoki cím tiszteletére született, és lett a Loki indulója” - írják a közleményben a játékosok közül többekkel baráti viszonyt ápoló rockerek.

Tankcsapda Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Az elmúlt években nemcsak a csapat, de a labdarúgás összessége is alapos változásokon ment keresztül, és mivel már nincs meg bennünk az az érzelmi töltés, ami annak idején a dal megírására ösztönzött minket, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy átadjuk a lehetőséget a következő generációnak: szülessen egy új induló, ami reményeink szerint hasonló sikerekre ösztönzi majd a debreceni labdarúgást.”