Társoldalunk:

Öt felcsúti focista is bekerült a válogatott keretébe

2016.02.16. 15:01

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány a jövő heti, telki összetartásával megkezdi közvetlen felkészülését a franciaországi Európa-bajnokságra. A német szakember kihirdette a legfrissebb keretét, az MLSZ közleménye szerint rövid és hosszabb távú célokat is figyelembe vett a behívók kiküldése előtt.

Bernd Storck szövetségi kapitány az élvonalbeli klubok kérésére, a januári felkészülési időszakban még nem kezdte meg a munkát az A válogatott keretében számításban vett játékosokkal, így február 22-én kezdődik az első edzőtábor - írja a szövetség weboldala.

A kihirdetett keretben szerepet kapnak az Eb-részvétel kiharcolásában kulcsszerepet betöltő, itthon játszó labdarúgók mellett a távlati csapat futballistái is. Svájci klubja elengedte az U21-es válogatott csatárát, Mervó Bencét is, így ő lesz az egyedüli légiós a jövő heti együttesben.

Ezúttal Mervó Bence az egyetlen légiós

Forrás: MTI/EPA/John Cowpland

A keretbe öt játékos is bekerült a felcsúti Puskás Akadémiából, miközben az Újpestből egy, a Debrecenből kettő, a Videotonból három focista kapott lehetőséget.

A kerettagok egyéni edzésprogramot kaptak a téli szünet előtt, a stáb most meggyőződhet arról, hogy ezt elvégezve, az Eb-felkészülés elején milyen fizikai állapotban vannak a labdarúgók, és milyen munkára lesz szükségük a különböző mérhető, fejleszthető képességeik javítása érdekében. Hétfőn fizikai felmérésekkel, tesztekkel kezdődik az edzőtábor, amely az ezt követő időszak felkészülésének alapját szolgáltatja, hiszen az eredmények ismeretében a stáb újabb, ezúttal is egyénekre bontott edzésprogramot állíthat össze a labdarúgóknak.

A keretről szólva a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta: a stabil kerettagok mellett csatlakozik a válogatotthoz néhány U21-es válogatott játékos, akik a jövő válogatottjának építésében játszhatnak főszerepet, valamint a távlati csapat több labdarúgója is megkapja az esélyt a bizonyításra.

Gera Zoltán helye megkérdőjelezhetetlen

Forrás: AFP/Vidar Ruud

"Szeretnénk képet kapni arról, hogy a játékosoknak milyen fizikális mutatókban kell fejlődniük a következő hónapokban, emellett lehetőségünk lesz kipróbálni olyan fiatal reménységeket, akikről kiderülhet, hogy magasabb szinten is számíthatunk-e rájuk, akár a nyári Európa-bajnokságon, akár az A válogatott későbbi megmérettetései során. A decemberben összehívott távlati csapatból is meghívtam játékosokat, akiknek most lehetőségük nyílik arra, hogy megismerkedjenek a nemzetközi szintre történő felkészülés elvárásaival, és jó teljesítményük esetén egy lépéssel közelebb kerüljenek a Európa-bajnoksághoz. A válogatott gerince adott, de a kapu továbbra is nyitva áll bárki előtt, aki jó formájával bizonyítja, hogy helye van az együttesben" - mondta a kapitány.

Bernd Storck hozzátette: a meghívott játékosok egy része, mint például Hegedűs Lajos, Litauszki Róbert vagy Holman Dávid a távlati csapat decemberi összetartásán nyújtott jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, míg az év végi edzőtáborból sérülés miatt hiányzó Ugrai Rolanddal és a válogatottnál korábban alapemberként számításba vett, hosszú kihagyása után nemrégiben felépült és Németországból hazatért Korcsmár Zsolttal most ismerkedhet meg a szakmai stáb.

A Puskásból sokan, az Újpestből kevesen kerültek be

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Miközben az A válogatott Telkiben készül együtt, az U21-es keret is összetartáson vesz részt Győrben, Robert Kilin szövetségi edző vezetésével.

Az edzőtáborozás kerete:
kapusok:
Király Gábor (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Hegedűs Lajos (MTK Budapest)
Nagy Gergő (Vasas)

védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Juhász Roland (Videoton FC)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kocsis Gergő (Puskás Akadémia)
Litauszki Róbert (Újpest FC)
Forró Gyula (Puskás Akadémia)
Predrag Bosnjak (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Leandro (Ferencváros)

Középpályások:
Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Elek Ákos (DVTK)
Pintér Ádám (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Holman Dávid (DVSC-Teva)

Támadók:
Bódi Ádám (DVSC-Teva)
Varga Roland (Ferencváros)
Pekár László (Puskás Akadémia)
Sallai Roland (Puskás Akadémia)
Ugrai Roland (Szombathelyi Swietelsky Haladás)
Mervó Bence (FC Sion)