Vágólapra másolva!
Az európai szövetség fegyelmi eljárást indított, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt a Lokomotiv Moszkva labdarúgója, Dmitrij Taraszov a Fenerbahce elleni keddi Európa Liga-meccsen.

A 28 éves középpályás az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta "A legudvariasabb elnök" felirat szerepelt. Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, miután a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.

Taraszov "ostobaságot csinált" az orosz szövetség szerint Forrás: AFP


"Ő az én elnököm. Tisztelem őt, és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani" - nyilatkozta szűkszavúan Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

Akár tíz meccset is kaphat

Az R-Sport orosz hírügynökség UEFA-közeli forrásból úgy értesült, hogy legalább tíz mérkőzésre eltilthatják a játékost, és a Lokomotiv is számíthat szankciókra, mivel az európai szövetség általában nagyon komolyan fellép a politikai tartalmú üzenetek ellen.

Igor Lebegyev országgyűlési képviselő, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja élesen bírálta, ostobaságnak nevezte Taraszov tettét.

Győzni kellett volna, nem üzengetni

"Futballistaként tisztelem őt, de megbocsáthatatlan, amit csinált. A hazafiság nem jeleníthető meg trikókon vagy képeken. A Fenerbahce elleni 3-0-s győzelem lett volna a legmagasabb szintű hazaszeretet megfelelő kinyilvánítása" - magyarázta a politikus.