Neymar összekerülhet Suárezzel

Luis Suárez, Neymar, Barcelona, foci
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) celebrates with Barcelona's Brazilian forward Neymar after scoring during the Spanish league football match FC Barcelona vs Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on January 17, 2016. AFP PHOTO/ JOSEP LAGO JOSEP LAGO / AFP
Vágólapra másolva!
Vasárnap New Yorkban kisorsolják az idei Copa América csoportbeosztását. Az első kalapba a házigazda Egyesült Államok mellett Mexikó, Argentína és Brazília került, a címvédő Chile csak a másodikból várja a folytatást.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a nyáron ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és száz éve rendezték az első Copát is – ennek tiszteletére az idei verseny a Copa América Centenario elnevezést kapta.

A sorozat 45. kiírása során először fordul elő, hogy nem Dél-Amerika valamelyik országa, hanem az Egyesült Államok ad otthont a június 3-26. közötti eseménynek, amely sorsolását vasárnap, New Yorkban tartják.

Luis Suárez és Neymar: csapattársból ellenfelek? Forrás: AFP/Josep Lago

A CONMEBOL elkészítette a kiemelést, az első kalapba a házigazda Egyesült Államok mellett Mexikó, Argentína és Brazília került, azaz elképzelhető hogy Neymarék már a csoportküzdelmek során összetalálkoznak a címvédő Chilével vagy az ugyancsak bombaerős, Luis Suárezzel felálló Uruguayjal.

A második kalapba rajtuk kívül még Ecuador és Kolumbia került. A harmadik kalapban Costa Rica, Haiti, Jamaica és Panama, a negyedikben Bolívia, Paraguay, Peru és Venezuela várja a sorsolást.

Az idei Copa nem kvalifikál sehová, a 2017-es Konföderációs-kupában a tavalyi győztes Chile indul majd.