Társoldalunk:

Szerb kapusa beperelte a FIFA-nál a Debrecent

2016.02.19. 11:35

A FIFA-hoz fordul Nenad Novakovic, a DVSC kapusa, mert állítása szerint lassan egy éve nem kapott fizetést a debreceni klubtól. 

"Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a 2015 áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést. Ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van. Hamarosan döntés születik, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés – idézi a kapust a Bors.

Novakovic már lassan öt éve a Loki játékosa, 2011-ben igazolta le a Debrecen, ahol két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet szerzett. A lap megkereste a klubot, ahol nem értik, a játékos miért fordult a FIFA-hoz.

"Tavaly áprilisban komoly műtéten esett át. Azóta sem tudott megfelelő állapotba kerülni, úgy tudom, jelenleg még futni sem képes. Azóta táppénzen van. Értesülésünk szerint egy beadvánnyal a FIFA-hoz fordult, amihez minden joga megvan - mondta a Borsnak Róka Géza klubigazgató.

Nenad Novakovic, a Debrecen kapusa

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Hivatalos Labdarúgók Szervezetének elnöke, Horváth Gábor szerint azonban a táppénz nem elég, ha a játékos a klub alkalmazásában szenvedett sérülést, akkor a táppénz és a rendes fizetése közti különbözetet a klubnak kellene állnia.

Update: a Debrecen a honlapjára kitett közleményben próbálja tisztázni Novakovic ügyét