Vágólapra másolva!
Szerdán mintegy ötezren kísérték utolsó útjára az 50 éves korában szívinfarktusban elhunyt 76-szoros bolgár válogatott labdarúgót, Trifon Ivanovot. Barátja, Hriszto Sztoicskov zokogva búcsúzott a koporsó előtt, megpuszilta barátját és egy becses relikviát elhelyezett a koporsójában.

A szertartáson az 1994-ben világbajnoki negyedik helyezett válogatott majdnem minden tagja megjelent, Hriszto Sztoicskov az Egyesült Államokból, Krasszimir Balakov Németországból, Canko Cvetanov a törökországi Antalyából érkezett haza.

"A lelkem nem fogadja el a tényt, hogy Trifon elment. Nem vagyok hajlandó beszélni róla, hiszen a szívünkben örökké élni fog. Igazi tisztességes, becsületes és büszke bolgár volt, Veliko Tarnovo igazi jelképe. Bulgária elvesztette egyik fiát, a futballvilág elvesztett egy legendát” – búcsúzott tőle a város polgármestere, Daniel Panov.

Hriszto Sztoicskov sírva búcsúzott barátjától Forrás: Sportal.bg

A szertartás végén mindenki elbúcsúzott egyesével Ivanovtól, a vigasztalhatatlan Sztoicskov közel egy percet töltött a koporsónál. A Dnes szerint az emberek talán még sohasem látták így zokogni a világ egykori legjobb csatárát, aki könnyezve megcsókolta barátját, majd a belső zsebéből előhúzott valamit, amit a koporsóba helyezett (az alábbi videón 1:00-tól látható a jelenet).

A Kanal3.bg portál szerint Sztoicskov az 1994-es világbajnokság csapatkapitányi karszalagját adta át barátjának, teljesítve ezzel utolsó kívánságát.